Categories: Pe surse

Tamponat de primari, Robu s-a decis: candideaza la presedintia PNL Timis

A tot dat-o la întors până acum, dar Nicolae Robu s-a decis: el le-a spus primarilor liberali întruniți la Valea lui Liman că va candida la președinția PNL Timiș la viitoarele alegeri interne. Deși a încercat să pară relaxat, Robu n-a fost menajat de edili.

Întâlnirea lunară a primarilor liberali din Timiș, desfășurată joi, la Valea lui Liman, a avut un oaspete despre a cărui prezență unii edili au aflat chiar la fața locului. Este vorba despre președintele interimar Nicolae Robu, care a venit însoțit de consilierul județean Nicu Bitea, sub pretextul unei discuții cu primarii, pe tema banilor împărțiți de CJ pe criteriul 4, în plenul care va avea loc pe 7 martie. De altfel, Bitea a convocat și alți consilieri județeni, ca să nu pară că merge doar pentru a-i ține companie lui Robu. A fost prima întâlnire după multă vreme între primarul Timișoarei și majoritatea celorlalți edili liberali, care au preferat, după parlamentarele de anul trecut, să nu mai vină la ședințele BPJ. Discuțiile n-au fost însă, conform surselor noastre, prea plăcute pentru liderul interimar al PNL Timiș. Edilii sunt în continuare nemulțumiți de felul în care au fost făcute listele de la alegerile din decembrie 2016 și de atitudinea duplicitară a lui Robu. Ei susțin că parlamentarii nu se implică deloc și continuă să ignore orice invitație la dialog. De altfel, joi, la ora la care a avut loc ședința de la Valea lui Liman, cel puțin doi deputați erau în Timișoara, dar niciunul nu s-a sinchisit să se deplaseze. Lui Robu i s-au reproșat mai ales impunerea pe listă a lui Pavel Popescu, președintele PNL Timiș susținând acum că n-a avut ce face și n-a putut să se opună deciziei de la centru, și discursul schimbător în ceea ce privește vinovăția celor urmăriți penal.

Nici felul în care s-au purtat discuțiile despre banii de pe criteriul 4 nu i-a mulțumit pe edili. Deși li se spusese că la negocierile cu președintele CJ, Călin Dobra, vor merge șeful de grup al liberalilor, Nicu Bitea, un alt consilier județean și doi primari, niciun edil nu a fost încă invitat la discuții. Iar plenul în care vor fi aprobate sumele este programat marți, 7 martie. Altfel, din punct de vedere politic, Robu a încercat să-i convingă pe primari, fără succes însă, că este unul dintre puținii lideri ai PNL care au spus lucrurilor pe nume după alegerile din decembrie 2016 și a reiterat teoria că el n-a pierdut niciodată o bătălie în care s-a angajat în nume personal. Unul dintre primari i-a răspuns mucalit că, de această dată, a pierdut una, și încă pe termen lung. Și, dacă tot a venit vorba despre alegeri, Nicolae Robu a anunțat, la Valea lui Liman, că va candida la președinția PNL Timiș. A fost prima dată când el a spus, cu subiect și predicat, că-și dorește încă un mandat. Deși a încercat să pară relaxat, Nicolae Robu a fost pus de câteva ori în situații dificile de ceilalți edili, ba chiar a fost și subiect de glume, semn că săbiile se ascut încet, dar sigur în PNL Timiș. Oficial însă, totul e bine și frumos. Doar a mai rămas ceva preș pentru băgat mizeria sub el…

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

38 de minute ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

3 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

4 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

4 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

4 ore ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

6 ore ago