Categories: Politicieni

Alin Nica, despre cum fac unii politica in PNL Timis: Nu ma voi baza niciodata pe tupeu si obraznicie

Nicolae Robu, actualul președinte al PNL Timiș, este „un stejar mare la umbra căruia nu crește nimic”. Asta susține unicul său contracandidat său la șefia filialei, primarul din Dudeștii Noi, Alin Nica. Acesta spune că nu are o problemă cu omul Robu, ci doar cu politicianul Robu, și spune că nu va putea face niciodată politică în stilul lui Alin Popoviciu.

Alegerile pentru președinția PNL Timiș vor avea loc pe 22 aprilie, dacă va fi respectat calendarul anunțat până acum. Sunt doi candidați înscriși în cursă, Nicolae Robu și Alin Nica. Acesta din urmă, deși a primit semnale că nu are nicio șansă să-l învingă, din postura sa de primar de comună, pe ditamai primarul Timișoarei, spune că altele ar trebui să fie criteriile. „Inteligența și performanța nu se opresc la poarta unei primării sau a unui consiliu județean. Nu trebuie să lucrăm cu prejudecăți și am luptat de la început contra lor, a stereotipurilor și a lucrurilor dinainte știute. Cred că a venit momentul unui schimb al modului de a face politică și al unui schimb de generații. A fi îndrăzneț și creativ nu înseamnă a fi tupeist și obraznic. Avem cazuri și la noi. Nu mă voi baza niciodată pe tupeu și obrăznicie”, a declarat, luni, Alin Nica. Acesta a trimis mai multe săgeți către unul dintre membrii de bază ai echipei lui țrobu. „Nu mă voi putea mula niciodată pe modul de a face politică de dreapta al domnului Robu, cu Alin Popoviciu (…) Acest model de a face politică şi a face afaceri nu cred că concordă cu modul de gândire al acelor investitori care sunt cinstiţi şi oneşti (…) Vreau să lupt pentru reinventarea liberalismului, pentru renaşterea conceptului de spirit liberal, care înseamnă relaxare, promovarea liberei iniţiative, libertate în opinii, fără a-l deranja pe cel de lângă tine. Nu mai merge să reîncălzeşti aceeaşi ciorbă, ba discurs justiţiar, ba pomeni electorale”, a mai spus Nica.

Nicolae Robu a anunțat deja că are o echipă atât de mare, încât trebuie să mai facă o selecție printre membrii acesteia. „Mă bazez pe susținerea majorității primarilor de comune și orașe din Timiș, ei sunt cei care, de fapt, m-au împins în această competiție (…) Mă bazez pe acele organizații locale care nu au simțit niciun ajutor în acești ani, mai ales în ultimii doi ani, când PNL a fost cam dezorganizat în teritoriu”, a explicat, la rândul lui, Alin Nica. Conform acestuia, în filiala Timiș, există, în prezent, „un mare stejar la umbra căruia nu crește nimic”. Ce se va întâmpla în perioada post-alegeri? „Vom avea în continuare o relație colegială. Eu întotdeauna am spus ce am gândit. L-am sprijinit necondiționat pe Nicolae Robu, până când am ajuns într-un punct în care am zis că trebuie să tragem linie, când partidul merge pe o pantă descendentă (…) Nu e o candidatură împotriva cuiva, e o candidatură pentru ceva, pentru o restartare a încrederii. Nu am nimic cu omul Nicolae Robu, am cu modul în care a fost condusă filiala cel puțin în ultimii doi ani”, a conchis primarul din Dudeștii Noi.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago