Categories: Justitie

Bojin, un an si-un pic inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese

Titu Bojin, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, și-a primit condamnarea în procesul în care a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Este vorba despre un an și o lună de închisoare, cu suspendare, pentru două infracțiuni de conflict de interese.

Titu Bojin a fost trimis în judecată, în toamna anului 2015, de procurorii Parchetului General, pentru abuz în serviciu și conflict de interese, alături de Bata Suici, Adrian Cioplea, Viorel Mihalcea și Maria Aurica Gal. Pe vremea când era director la Direcția Apelor Banat, Titu Bojin a încheiat un contract cu o societate comercială având ca obiect de activitate „asigurarea folosirii potențialului de agrement al acumulării Ianova”, la un tarif de 298,60 lei/ha/an, iar, la rândul său, firma a încheiat cu asociații de pescari „contracte de colaborare”, în schimbul unor tarife mult mai mari, cauzând un prejudiciu de peste 500.000 lei Direcției Apelor Banat.

Tot în calitatea de director la Direcția Apelor Banat, Titu Bojin a încheiat un contract de prestări servicii cu SC Temadi TMB SRL, societate la care fiul și soția sa aveau calitatea de asociați, având ca obiect „servicii reparații Canton Ianova”, iar ulterior a încheiat cu aceeași firmă un contract „privind asigurarea potențialului economic pentru teren și imobil„, asigurând prin cele 2 contracte reprezentanților societății foloase materiale, susțineau procurorii. Dosarul s-a judecat la Tribunalul Timiș. Pentru prima infracțiune, cea de abuz în serviciu, Titu Bojin a fost achitat, iar pentru conflict de interese (două acte materiale), actualul consilier județean, reveni pe funcția de șef al Direcției Apelor, a fost condamnat la un an și o lună de închisoare cu suspendare.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

5 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

6 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

8 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

9 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

11 ore ago