Categories: Invatamant

Cinci copii buni la invatatura, burse lunare de 300 de lei dintr-o indemnizatie de deputat

Liberalul Marilen Pirtea s-a ținut de promisiune: indemnizația sa de deputat va merge către cinci copii din câteva sate din Timiș. Timp de 10 luni, aceștia vor primi câte 300 de lei, primele contracte de acordare a acestor burse fiind semnate deja de către Fundația Universitatea de Vest Timișoara.

În februarie 2017, deputatul liberal Marilen Pirtea a anunțat că renunță la indemnizația de parlamentar. „Decizia mea este să nu beneficiez de indemnizația de deputat, pe care nu o voi cumula cu cea de rector. O mică parte va fi destinată partidului, iar cea mai mare parte o voi dona Fundației Universității de Vest. Voi ajuta astfel la îndeplinirea unor proiecte educaționale”, declara Pirtea, în același timp rector al UVT. Pirtea spunea că banii ar putea ajunge la elevi de gimnaziu din satele din Timiș, copii cu părinți plecați în străinătate, care provin din familii cu posibilități materiale reduse sau aparținând unor minorități. Acum Fundația Universitatea de Vest Timișoara a anunțat semnarea primelor contracte de acordare a acestor burse. În 2017, banii vor merge către:

Narcisa Laura Iovi, din Brestovăț, clasa a II-a
Daniel Ioan Dunca, din Darova, clasa I
Daniel Ifrim Homone, din Dudeștii Noi, clasa a VIII-a
Adriana Cristina Duca, din Pișchia, clasa a III-a
Andra-Andreea Groza, din Gottlob, clasa a VI-a

Pentru a primi aceste burse, copiii beneficiari trebuie să nu renunțe la frecventarea cursurilor, să nu aibă 10 absențe nemotivate într-un semestru și nici corigențe, să aibă media 10 la purtare și să nu înregistreze o medie semestrială și anuală mai mică de 8. „Ne ajută foarte mult, pentru mâncare, pentru ce îi trebuie la școală. E un copil bun, învață bine, e pasionat de șah. Acum e clasa a 8-a. Bursa îl ajută să se pregătească pentru liceu”, a spus Veronica Rotundu, bunica lui Daniel Ifrim Homone. „Andreea va folosi o parte din bani pentru meditații, care să o ajute să obțină rezultate bune la Evaluarea Națională. Fratele ei are probleme serioase de sănătate. Patru persoane trăiesc din pensia bunicilor și din gospodărie”, a explicat, la rândul ei, Luminița Iezeu, directorul Școlii Gimnaziale Gottlob.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago