Dobra explica de ce Robu se opune polivalentei de la Giroc: Nu e facuta de el

Lucrurile sunt cam clare. Sala polivalentă de 16.000 de locuri se face în Giroc, nu în zona Stadionului „Dan Păltinișanu”. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, duce la București ultimele documente solicitate de Compania Națională de Investiții și, dacă totul merge bine, în toamnă am putea avea un constructor pentru mult așteptata polivalentă.

Disputa pe locul în care va fi construită sala polivalentă de 16.000 de locuri, anunțată acum o lună de președintele CJ Timiș, Călin Dobra, continuă. Primarul Nicolae Robu susține că o astfel de investiție la Giroc nu este oportună, iar zona stadionului „Dan Păltinișanu” este mult mai potrivită. Edilul a dat drumul pe Facebook și unui sondaj în care îi întreabă pe timișoreni unde și-ar dori să fie construită sala. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, spune însă că lucrurile stau cu totul altfel. „Am primit de la CNI ultimele solicitări legate de documentație, plec la București cu actele. do doc pt cpompletarea ei. CNI a solicitat 6,5 ha pentru această investiție. Amplasamentul propus de PMT nu se pretează de niciun fel pentru realizarea unei astfel de investiții. Am aglomera foarte mult zona și am crea un blocaj extraordinar de mare (…) Locația este în Giroc, care face parte din Polul de Creștere Timișoara. Când discutăm de fonduri accesate de PMT, acel pol e bun, dar când vorbim de amplasamentul unei investiții la giroc, nu e bun. Investiția e făcută pentru timișeni, nu e făcută de Călin Dobra sau Nicolae Robu. Nu înțeleg de ce primarul se opune unei astfel de investiții, este foarte vehement, a lansat și un sondaj pe Facebook. Cred că vehemența este dată de faptul că proiectul nu va realizat de dânsul, iar ce nu e făcut de el nu e binevenit”, a declarat, luni, Dobra.

Conform acestuia, terenul propus de primărie are foarte mult probleme, fiind parțial pășune și având linii de tramvai care trebuie dezafectate. Întrebat când ar putea începe construcția efectivă, Călin Dobra spune că lucrurile ar intra în linie dreaptă în această toamnă. „Dacă punem la dispoziție toate actele, se va demara studiul de fezabilitate, urmat de proiectare + execuție. În toamnă s-ar putea da drumul la licitația pentru proiectare și execuție. Nu voi renunța la o astfel de investiție, au fost cei de la CNI la fața locului, terenul se pretează la o astel de investiție”, afirmă șeful CJ. Decizia finală va aparține CNI, care va finanța investiția și o va preda la cheie beneficiarului, în acest caz CJ Timiș. „Am înțeles că primarul Robu vrea să scoată artileria grea. Îl rog s-o folosească când explică, de exemplu, modul în care se atribuie terenurile de casă către angajații și subordonații săi. Este o tehnică veche aceea de a masca un scandal prin provocarea unui nou scandal”, a conchis Călin Dobra.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago