Categories: Sănătate

Peste 50.000 de timiseni au fost vaccinati anul trecut. In 2017 ar fi nevoie de peste 100.000 de vaccinuri

Specialiştii din domeniul sanitar au estimat că în Timiş va fi nevoie în acest an de aproximativ 100.000 de doze de vaccin, aproape dublul față de 2016. Problema apariţiei epidemiei de rujeolă a readus în prim-plan problema vaccinărilor, zona de vest fiind în topul naţional al numărului de cazuri înregistrate.

Conform datelor oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică, în Timiş au fost administrate, anul trecut, 50.166 de doze de vaccin. Cele mai multe – 14.930 – au fost cele hexavalente, care ar trebui să protejeze împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, bolilor determinate de Haemophilus Influenzae şi Hepatita B. Urmează, cu 12.039, vaccinul ROR , care protejează împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului. Alte 6.484 de doze de vaccin au fost administrate împotriva hepatitei B, 8501 de doze de BCG împotriva tuberculozei, 3.154 de doze de vaccin Tetravalent împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, 1.521 de tip VPI, poliomielitic, respectiv 3.537 vaccin diftero-tetanic.

În vederea imunizării în 2017, estimările medicilor vorbesc de un necesar de aproximativ 105.400 de doze de vaccin: Tetravalent – 8.100, Hepatită B – 12.300, BCG – 15.500, ROR – 25.600, Hexavalent – 23.200, Pneumococic – 20.700. Direcţia de Sănătate Publică Timiş deţine în stoc peste 6.200 de doze de vaccin împotriva tuberculozei, 1.300 de doze de hexavalent și 1.169 de doze de tetravalent, urmând ca în perioada următoare să primească un nou lot de hexavalente. „DSP Timiş pregăteşte un calendar cu întâlniri de lucru cu medicii de familie vaccinatori. Agenda medicilor specialişti epidemiologi ai DSP Timiş cuprinde punctarea problemelor curente legate de programul naţional de imunizări, evoluţia vaccinărilor pe anii 2016 şi primele trei luni ale anului 2017, necesarul de vaccin estimat de către medicii vaccinatori, promovarea vaccinării, noua Lege a vaccinării care se află, încă, în dezbatere şi alte teme legate exclusiv de problematica vaccinării”, au anunţat cei de la DSP Timiş. În România este, în acest moment, epidemie de rujeolă, cea mai mare a celor bolnavi fiind nevaccinați. Din păcate, au fost şi 22 de decese la nivel naţional. În perioada iulie 2016 – martie 2017, în Timiș au primit vaccin antirujoelic 14.500 de copii. Timișul este însă în topul național al îmbolnăvirilor de rujeolă.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

13 minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

38 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

2 ore ago