Categories: Politicieni

Pirtea il anunta pe Robu: Candidez in nume propriu si cred ca Alin Nica ar fi un foarte bun secretar general

Deputatul Marilen Pirtea vrea să fie prim-vicepreședinte al PNL Timiș, dar… nu în echipa Robu! Rectorul UVT susține că anunțul șefului interimar /candidatului la președinția filialei, care spune că funcția îi va reveni clar după alegeri, îl onorează, dar nu are corespondent în realitate.

Încurcate sunt căile politicii prin PNL Timiș. În urmă cu trei zile, Nicolae Robu, candidatul favorit la președinția filialei, anunța, în sfârșit, care îi este echipa cu care vrea să conducă partidul spre noi succese în alegeri. Robu spunea că încă nu s-a discutat aplicat, despre viitoare funcții, cu o singură excepție: cea a lui Marilen Pirtea, căruia ar fi urmat să-i revină funcția de prim-vicepreședinte. Totuși, lucrurile par să nu fie atât de line precum vrea să lase impresia Nicolae Robu. Conform unor surse liberale, Pirtea și-ar fi petrecut sfârșitul de săptămână încercând să dreagă busuiocul. Deputatul le-ar fi spus unor colegi de partid că anunțul președintelui interimar ar fi fost făcut fără ca, anterior, să fi avut loc o discuție pe această temă între cele două părți. Ceva-ceva adevăr ar putea fi în aceste zvonuri, în condițiile în care Nicolae Robu a postat pe Facebook – și apoi a trimis un comunicat – un text despre cât de importantă este echipa din jurul lui, spunând că, de fapt, nu este vorba despre „echipa lui”, ci despre „echipa partidului”.

„Am anunțat echipa constituită prin liber consimțământ al componenților ei –constituită printr-un proces deliberativ cu aporturi multiple și nicidecum prin numire de către cineva!-, în înțelegerea consensuală de a-și asuma, împreună, conducerea PNL Timiș pentru următoarea legislatură. Persoanele nominalizate sunt nume cunoscute de membri PNL, nume care, fiecare în parte, înseamnă un palmares important în viața profesională și politică a celor în cauză, altfel spus, înseamnă merite personale, merite suport pentru agreerea în echipă (exemple: Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest, Octavian Crețu, președintele Senatului Universității de Medicină și Farmacie) (…) Nu am nicio clipă în minte o echipă a mea sau pentru mine, ci o echipă a PNL și pentru PNL, pe mine neconsiderându-mă altceva decât un component al echipei în slujba PNL”, a notat Robu.

Interesant este însă altceva. Deși nominalizat din nou de Robu, Marilen Pirtea anunță că nu face parte din echipa acestuia și, mai mult decât atât, va candida în nume propriu pentru o funcție în partid! „Dl Robu a avansat numele meu ca prim-vicepreședinte al PNL Timiș, în viziunea domniei sale. Mă onorează această apreciere. Dl Robu este unul dintre liderii PNL care a performat și politic, și în administrația locală. Desigur, înțeleg nevoia unei echipe coagulate, care să funcționeze eficient în slujba partidului. Consider că este însă iluzoriu să credem că cineva poate să ofere, să rezerve funcții în partid pentru altcineva. Pozițiile în conducerea partidului se obțin prin înscrierea individuală în competiție, supunerea candidaturilor la vot și obținerea sprijinului colegilor. Eu candidez în nume propriu și doresc să obțin susținerea colegilor de partid pentru persoana mea și pentru proiectul politic al partidului (…) Mă voi opune cu tărie oricărei forme de troc prin care persoane care nu s-au dovedit performante, care aduc mai degrabă prejudicii de imagine partidului decât beneficii, ajung în funcții cheie. Persoanele care au ambiția să conducă în PNL, să candideze, să nu se ascundă în spatele listelor și al subterfugiilor de statut”, spune deputatul liberal.

Pirtea are și un preferat pentru funcția de secretar general, pe care Robu n-a negat că i-ar putea-o propune controversatului Alin Popoviciu. „Dl Nica este un om valoros, o persoană apreciată de mulți colegi de partid. De aceea, în eventualitatea în care nu va realiza ce și-a propus, și anume să ajungă președintele partidului, personal cred că ar putea fi un foarte bun secretar general”, mai spus rectorul UVT. La nivel de zvonuri, „echipa lui Robu”, cea din care fac parte mai mulți apropiați, dar și 10 primari care vor în BPJ, fiind nominalizați ca atare, precum și alți șase edili care și-ar fi declarat sprijinul, dar nu vor funcții, scârțâie pe la încheieturi. Asta, pentru că unii dintre cei anunțați susțin că nici vorbă să intre astfel în cursa electorală. Teoretic, alegerile pentru funcția de președinte al PNL Timiș ar trebui să aibă loc pe 22 aprilie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

8 ore ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

8 ore ago

RETIM, sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi totalizând 137.000 de lei

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

9 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

12 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

13 ore ago