Primăria a găsit, în sfârșit, o firmă care să rezolve problema fațadei din policarbonat a Incuboxx. Constructorul vine de la Ploiești și va trebui să termine lucrarea în trei luni. Incuboxx a costat patru milioane de euro, cea mai mare parte fonduri europene, și a fost cu cântec încă de la inugurare.
Incuboxx a fost inaugurată în primăvara lui 2014 și are patru etaje, care găzduiesc 52 de spații pentru firme, birouri, săli de conferințe și de ședințe, sală de fitness, cantină, dar și un perete de escaladă în interior. Clădirea a costat 17,7 milioane de lei, fiind ultima mare lucrare executată de Saiftim SA, ca antreprenor general. La câteva zile de la inaugurarea acestui centru, firma printre ai cărei acționari se numărau fostul deputat și ministru PSD Ovidiu Brânzan și Bega Turism, a fraților Emil și Marius Cristescu, a intrat în insolvență. Saiftim a încasat contravaloarea lucrării, a „uitat” să-și plătească cei șase subcontractori, iar în vara lui 2015, a refuzat să efectueze lucrările de remediere solicitate de primărie la Incuboxx. Acestea au fost necesare pentru că, după fiecare ploaie serioasă, apăreau infiltrații, fațada de policarbonat nefiind perfect etanșă.
La inaugurarea oficială, cele mai multe laude le-a primit exact acest policarbonat multistrat care îmbracă imobilul. „Materialul este folosit la clădirile unde trebuie să existe o reducere puternică a strălucirii. Costă cam 35% din cât ar fi costat dacă ar fi fost îmbrăcată în sticlă. Pe interior este alb, pe afară este albastru şi este tratat împotriva razelor ultraviolete. Reduce strălucirea şi asigură o bună izolare termică. Este o clădire inovativă”, explica, la vremea respectivă, arhitectul Ioan Andreescu, autor al proiectului. Oricât de inovativă ar fi clădirea, după prima ploaie zdravănă, în Incuboxx a intrat apă. S-au făcut măsurători, proiectantul a făcut verificări și a constatat că fațada are probleme de etanșeitate. Primăria Timișoara caută de anul trecut o firmă care să execute lucrările de remediere. Este vorba despre „introducerea, la partea inferioară a panourilor de policarbonat, a unui profil în formă de Z, realizat prin ambutisare din tablă de oțel prevopsită cu grosimea de 0,6 mm, pentru stoparea pătrunderii apei în incintă”.
La ultima cerere de ofertă depusă pe SEAP, valoarea estimată a lucrării era de aproape 249.000 de lei, sumă care include TVA, iar durata de execuție este de trei luni de la data atribuirii contractului. Acum, la început de aprilie, s-a anunțat și câștigătorul. Este vorba despre SC Protenco Bau Profesional SRL, o firmă din Ploiești care a oferit un preț de 208.314 lei, cu tot cu TVA. A mai fost o singură ofertă, din partea Tubular Tehno Sistem SRL Timișoara, însă aceasta a fost respinsă.
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…