Categories: Economic

Timişoara nu e prea atractiva pentru constructia de locuinte noi

Timişoara nu se află în prima parte a clasamentului numărului de locuinţe în construcţie care ar urma să fie livrate beneficiarilor în 2017. Piaţa este dominată de Bucureşti şi Ilfov, unde se lucrează la jumătate dintre unităţile locative.

Clujul bate de departe Timişoara, cu peste 4.200 de locuinţe, faţă de cele aproximativ 1.000 din oraşul de pe Bega. Un studiu realizat de compania Coldwell Banker arată că, în acest moment, sunt în lucru, urmând a fi livrate în acest an, peste 25.000 de noi locuinţe în toate marile oraşe, acestea fiind şi principala piaţă pentru cei care investesc în imobiliare. Jumătate din aceste locuinţe sunt ridicate în Bucureşti şi în zonele limitrofe, iar 60% dintre acestea sunt destinate celor cu venituri mai mici, deci şi apartamentele realizate nu se vor bucura de finisaje de primă mână. Preţurile pentru această categorie de unităţi locative se încadrează între 700 şi 950 de euro pe metrul pătrat. A doua piaţă imobiliară din România a devenit Clujul, unde sunt în construcţie peste 4.200 de locuinţe. Cea mai mare parte a investiţiilor au fost orientate spre cei cu venituri peste medie, ca o consecinţă a dezvoltării economice a zonei. Aici, preţurile practicate la locuinţe noi sunt estimate la 1.300 de euro pe metru pătrat. Sibiul are, conform estimărilor din studiu, peste 2.900 de locuinţe în lucru, iar Braşovul 2.100. Timişoara se află în capătul clasamentului, cu aproximativ 1.000 de unităţi locative aflate în construcţie, în diferite stagii de dezvoltare. Oraşul de pe Bega se deosebește de restul pieţelor imobiliare prin includerea locuinţelor în complexurile imobiliare mixte, office, comercial şi rezidenţial.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago