Categories: Primăria Timişoara

Vaporasele au iesit la apa, dar stau pe loc! Transportul in comun pe Bega, tot o utopie

Păcăleală sau nu, cert e că, de la 1 aprilie, pe Bega nu circulă niciun vaporaș! Sunt totuși trei ambarcațiuni scoase la hibernare care au ajuns pe apă, dar nu fac încă ture pe canal. Ele vor prelua călători dornici de plimbări nautice doar după terminarea… campionatului național de canotaj, însă nu vor intra in sistemul de transport în comun.

Primarul Nicolae Robu spunea că, sigur, de la 1 aprilie, vaporașele vor ieși din nou pe Bega, atât pentru agrement, cât și pentru transport persoane. Nu s-a întâmplat încă și nici nu se va întâmpla în zilele următoare. „V-am spus în permanență când am discutat acest subiect, Culiță Chiș și Ioan Goia mi-au dat toate garanțiile că vaporașele vor circula. În momentul de față sunt trei vaporașe la apă, dar nu circulă pentru că se desfășoară campionatul național de canotaj la Timișoara. Căpitania ne-a spus că e interzisă circulația pe durata acestei competiții”, a explicat edilul. Chiar și după încheierea concursului, vaporașele nu vor intra în sistemul de transport în comun. „Vor circula în regim de agrement. Nu se poate da licența de transport în comun, până nu există niște condiții pe care nu noi le oferim”, susține Robu. Încă nu se știe după ce orar se vor plimba ele pe Bega, dar cursele vor fi gratuite.

Edilul aruncă săgeți din nou spre cei de la Direcția Apelor. „Eu nu mă ocup de detalii, mi s-a spus că sunt îndeplinite toate condițiile pentru navigare. M-am săturat de fariseime, suntem foarte buni prieteni, dar când putem înțepăm. Ar trebui să încetăm cu boicoturile. Ce mai vor cei de la Ape? Le-am spus să devină administratori ai canalului, le dăm tot, dar să putem să ne bucurăm de ceva. Totul a culminat cu a spune că apa nu are nivel corespunzător din cauza stăvilarului de la Sânmhaiu Român. Anul trecut cum a avut?”, a mai declarat Nicolae Robu. Primăria a cumpărat, anul trecut, șapte vaporașe, la un preț de aproximativ 275.000 de euro bucata.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago