Categories: Economic

De ce nu va avea Timisoara centura pe patru benzi: valorile de trafic arata ca se poate si pe doua

Centura Sud a Timișoarei va avea câte o bandă pe sens, pentru că nu s-a pus niciodată problema de mai mult. La fel este și Centura Nord, pentru că, din punct de vedere al traficului existent, nu se justifică o șosea mai lată. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, îl invită pe primarul Nicolae Robu la discuții depre problemele județului.

Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a declarat, vineri, că nu a fost vorba niciodată de realizarea unei centuri pe patru benzi, câte două pe sens, la Timișoara. „Nu am auzit niciodată să fi fost o discuție ca această centură să fie la patru benzi. Niciodată nu s-a vorbit de patru benzi la centură, cu atât mai mult cu cât nu necesită trecerea la drum expres, la autostradă. Sunt două benzi, una de-o parte și una de alta, și un acostament de aproape o bandă. Proiectul prevede lărgirea sau trecerea la drum expres, dacă este cazul. Terenul este cumpărat la regimul de drum expres (patru benzi), autostradă, investiția vrem să o realizăm cât mai repede și să o putem da în folosință (…) Decât să facem în regim de autostradă, să ne apucăm în doi-trei ani, avem posibilitatea să dăm drumul cât mai repede acestor proiecte”, a spus Titea.

Centura Timișoara Sud va avea o lungime de 25 de kilometri, iar pe data de 8 iunie este termenul final pentru depunerea ofertelor. Este în derulare licitația pentru studiul de fezabilitate și execuția propriu-zisă.

Conform secretarului de stat, studiul de impact pentru centura de Sud a Timișoarei a fost făcut recent și a luat în calcul valorile actuale ale traficului. Șeful CJ Timiș, Călin Dobra, susține că studiul de trafic arată că pe centura existentă trec 3.700 de mașini pe zi, iar pentru patru benzi ar fi trebuit să treacă 8.000, și dă vina pentru tevatura iscată în jurul acestui subiect pe deputatul USR Cătălin Drulă! „Acum, când se rezolvă acest poiect, criticăm? Centura de Nord Est este același model. Ați observat vreun blocaj de trafic pe acea centură? Are cineva tehnic exemplificat că viitoarea centură de Sud va bloca traficul? Nu s-a pus niciodată în discuție ca centura de Sud să fie la patru benzi. S-a trezit deputatul Drulă că nu e în regulă cu acest proiect, și a fost preluată acea declarație haotică și de Nicolae Robu. Vrem să le facem și să le implementăm (…) Îi transmit acum domnului Robu, cred că este normal să stăm la masă să discutăm și să rezolvăm problemele Timișului, avem toată deschiderea”, a mai spus Dobra.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

9 minute ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

30 de minute ago

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

O oră ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

16 ore ago