Liber la grațierea corupților! N-a mai fost „noaptea ca hoții”, ci ziua-n amiaza mare, tâlhărește, pe față. Astfel au votat senatorii din Comisia juridică, alături de care a apărut și inegalabilul Traian Băsescu, marele luptător anticorupție cu gura.
Dintre cei opt senatori din comisie prezenți la ședință, cinci (PSD și ALDE) au votat în favoarea corupților, iar trei (câte unul de la PNL, USR, UDMR), împotriva. (De menționat c-a lipsit senatorul de Timiș Alina Gorghiu!) Senatorii au votat amendamentele în favoarea corupților, chiar în opoziție cu solicitarea reprezentatului guvernului, un secretar de sat din Ministerul Justiției. De asemenea, șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor a arătat că doar 234 de pușcăriași se află „încartiruiți” pentru fapte de corupție. Astfel că principalul pretext al apărătorilor corupților, suprapopularea pușcăriilor, cade.
Printre cei cinci senatori care au „reușit” să scoată iar lumea în stradă în marile orașe (și vor mai scoate) este și senatorul PSD de Timiș Adrian Diaconu, secretar al „Comisiei rușinii”. Prin votul său, el le-a dat cu tifla atât șefului său de organizație județeană (Sorin Grindeanu), cât și șefului partidului, Liviu Dragnea. Și asta fiindcă amândoi s-au pronunțat împotriva amendamentelor. Unii ar spune că acest Diaconu are „cojones”, fiind împotriva celor doi șefi. Și mai interesant, iată ce spunea același Diaconu pentru Pressalert pe 10 martie a.c., referitor la grațiere: „Nu sunt de acord cu amendamentul emis de Șerban Nicolae. Votul meu va fi împotrivă. În ceea ce privește faptele de corupție, știind cine le săvârșește, știu ce muncă se depune la un astfel de dosar, să obții o condamnare și munca să se ducă pe apa sâmbetei… nu aș fi de acord cu așa ceva”.
Acum, omul pare să se fi sucit 180%. Ba chiar mai mult, amendamentele noi fiind și mai favorabile corupților. Ce a dorit cu acest vot? Să-i dea cu flit premierului Grindeanu? S-o fi supărat pe el? Culmea, același Diaconu, cu o slugărnicie nemaivăzută, propunea, în urmă cu două luni, ca o stradă din Timișoara să poarte numele premierului. Să-l fi convins însă fostul lui șef de partid, Traian Băsescu, prezent la ședința de miercuri?
Fiindcă trebuie spus, Diaconu este un traseist prin vocație. Din 2003 până în 2012, el a fost vicepreședinte al PDL Timișoara. În 2012, mentorul său politic de la acea vreme, Gheorghe Ciobanu, dispărut între timp, l-a trimis în misiune la PP-DD, partid care-l trimite în Camera Deputaților. Din PP-DD el se transferă în UNPR, iar apoi în PSD. Diaconu a fost ofițer de Poliție, de unde a fost dat afară în urma unui scandal cu furturi de mașini. În mai 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat pentru fapta de „asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni”. Decizia n-a fost însă definitivă. După votul lui Diaconu din comisie, poate ar trebui să vină și o reacție din partea lui Grindeanu. Nu din calitate de premier, ci de președinte al PSD Timiș. Ca să demonstreze că nu doar cu gura e împotriva grațierii corupților.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…