Categories: Invatamant

Elevii de la Colegiul National Banatean, printre castigatorii concursului Timisoara Creativa

Şapte proiecte ale unor licee timişorene au fost premiate de Universitatea de Vest la concursul „Timişoara creativă”. Acesta a fost organizat de Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor. Elevii de la Colegiul Naţional Bănăţean a ocupat locul al doilea.

Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor a UVT a vrut să afle cum văd elevii din Timişoara dezvoltarea oraşului. Inițiativa a urmărit dezvoltarea culturii tinerilor liceeni în domeniul antreprenoriatului social. Participanții au elaborat în echipă un eseu în limba română, prin care au prezentat o soluție alternativă de valorificare a unei resurse publice din patrimoniul Timișoarei. Echipele au fost formate din câte nouă elevi de la diferite licee din oraș și au fost coordonate de cadre didactice ale instituțiilor de învățământ. Ele și-au susținut ideile în fața publicului, urmărind obținerea susținerii comunității locale, dar și adaptarea la conceptelor la nevoile acesteia. Munca fiecărei echipe a fost evaluată de o comisie formată din reprezentanți ai mediului universitar, ai Primăriei Timișoara, Inspectoratului Școlar, mediului bancar, Agenției de Dezvoltare Regională Vest și ai sponsorului competiției. În final, echipa Liceului Bela Bartok, cu proiectul „La Bastion” a obţinut primul loc, cea a Colegiului Naţional Bănăţean, cu „Solaris”, a fost a doua, iar „Happy Green Forest”, al Colegiului FS Nitti, a fost pe trei. Proiectul „Solaris” presupune valorificarea clădirii CNB prin amplasarea unor panouri fotovoltaice pe acoperiş, pentru a reduce cheltuielile cu energia electrică, făcând posibilă astfel înfiinţarea unui centru cultural în incinta liceului.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago