Categories: Cultura

FEST-FEDR continua: teatru si concert Subcarpati in Parcul Civic

FEST-FDR2017, eveniment organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” și susținut de Primăria și Consiliul Local Timișoara, continuă. Sspectacole de teatru, de dans, în aer liber sau itinerante transformă orașul într-o destinație culturală excepțională.

FEST-FDR2017 le timișorenilor un week-end plin de evenimente. Sâmbătă, 20 mai, de la ora 21, la Sala 2, compania clujeană Váróterem Projekt prezintă „Marți – spectacol choirtemporan”, un performance care îmbină drama și comedia neagră, ironic, la limita teatrului absurd, vorbind, de fapt, despre viață. Spectacolul este precedat, de la ora 20,30, în foaierul Sălii 2, de o interesantă lansare de carte despre unul dintre regizorii care au marcat regia de teatru românească, Alexandru Tocilescu, volumul, apărut sub egida Fundației Culturale „Camil Petrescu”, fiind prezentat de teatrologul Oana Borș. Tot sâmbătă, dar de la ora 18 și în afara festivalului, Teatrul Național, în Sala Mare, „O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale, spectacol semnat de Ada Lupu Hausvater.

Duminică, 21 mai, de la ora 17, în Studio „Uțu Strugari”, vă puteți reîntâlniri cu Gheorghe Visu, Mihaela Teleoacă și Lucian Pavel, într-un spectacol marca Matei Vișniec. Este vorba despre „Nina sau Despre fragilitatea pescărușilor împăiați”, o posibilă urmare a celebrei piese cehoviene „Pescărușul”,un spectacolul al Teatrului de Comedie, în regia lui Alexandru Maftei. Tot duminică, de la ora 19,, la Sala 2, Centrul de Proiecte Culturale București – ARCUB prezintă spectacolul „Obsesii”, de Claudiu Sfirschi-Lăudat, în regia lui Yannis Paraskevopoulos, care o are în centru pe actrița Cerasela Iosifescu. Prima săptămână de festival se încheie cu un eveniment special în Parcul Civic. Duminică, de la ora 21.30, aici va avea loc un concert al trupei Subcarpați, la care accesul publicului este gratuit. Concertul se înscrie în „Open Air Hall” – program de interacțiune culturală prin care Teatrul Național oferă spectacole în aer liber atât publicului său, cât și unui public întâmplător, încă necunoscut. Biletele la toate spectacolele din cadrul FEST-FDR2017 pot fi achiziționate de la agențiile Teatrului Național, str. Mărășești nr. 2 și Parcul Civic, în fiecare zi, orele 11 – 19, sau online.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

1 minut ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

3 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

3 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago