Categories: Invatamant

Incepe lupta pentru un loc la gradinita: pe 8 mai se da startul la reinscrieri

Părinții care au copiii de grădiniță trebuie să-i înscrie, respectiv reînscrie la unitățile de învățământ. Procesul începe pe 8 mai, anunță Inspectoratul Școlar Timiș. În anul școlar 2017/2018 vor fi disponibile peste 18.000 de locuri, mai mult de jumătate dintre ele în mediul urban.

Părinții care au copii de grădiniță se pregătesc, în această perioadă, de reînscrierea celor care au urmat deja cursurile, respectiv înscrierea micuților nouu veniți. Reînscrierile vor începe pe 8 mai, iar înscrierile, pe 22 mai. Programul după care se fac acestea va fi stabilit de conducerea unității de învățământ și va fi afişat la loc vizibil în fiecare grădiniță, pe site-ul acesteia, dacă există, și, eventual, pe site-ul inspectoratului școlar. Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mică (copii de 3 ani). În limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Dacă, la o unitate de învățământ, numărul cererilor de înscriere a copiilor este mai mare decât numărul de locuri libere vor fi aplicate unele criterii de departajare.

În anul școlar 2017/2018, în grădinițele de stat din Timiș vor fi 789 grupe, cu 18.066 locuri. Cele mai multe dintre acestea – adică 409 grupe, cu 10.316 locuri – sunt în mediul urban. Există, de asemenea, și 6 grupe cu program săptămânal, respectiv 165 de locuri. În învățământul special vor fi 33 grupe cu 277 locuri, din care 18 cu program normal, 14 cu program prelungit și una cu program săptămânal. În învățământul privat autorizat și acreditat sunt 61 de grupe cu 1.191 locuri în mediul urban, respectiv 4 grupe cu 57 locuri în mediul rural.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

11 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago