E bine că-i crește salariul, nu e bine că nu-i crește mai mult. Nicolae Robu crede că un primar ar trebui să primească, pe lângă un salariu fix, și diverse bonusuri. Veniturile unui primar precum cel al Timișoarei ar trebui să ajungă totuși la 5.000 de euro, susține liberalul.
Comisia de muncă a Senatului a stabilit că primarii municipiilor reședință de județ vor primi un salariu de 13.050 lei. Suma îl mulțumește parțial pe Nicolae Robu, care continuă să susțină că principiul pe care se calculează aceste salarii este greșit. „Brutul este 13.000 de lei. Haideți să judecăm prin comparație. Orice creștere e binevenită, dar e aberant cum sunt rânduite lucrurile. Nu se poate ca un primar de municipiu reședință de județ, care gestionează sute de milioane de euro, are o răspundere uriașă, are sute de mii de cetățeni cărora trebuie să le rezolve problemele, să fie remunerat sub unii care nu știu ce răspunderi au. Am văzut că viceprimarul de comună cu mai puțin de 3.000 de locuitori ia 5.800 de lei. Primarul de reședință municipiu de județ ia 13.000 (…) Nu sunt lucrurile rânduite. Eu am spus: un primar de un oraș ca Timișoara, Cluj, Iași, orașele cele mai mari ale țării, cele mai complexe, ar trebui să aibă un salariu de 4.000-5.000 de euro, ceea ce înseamnă, în lei, între 15.000 și 20.000 de lei, atât ar trebui să aibă, la nivelul răspunderii și muncii, al dedicării”, a declarat edilul.
Robu nu vrea însă un salariu mai mare pur și simplu. Liberalul crede că ar trebui schimbat modul de abordare în ceea ce privește remunerația primarilor. „Eu nu am cerut salariu mare pur și simplu. Eu am cerut să se introducă indicatori de performanță. Nu e totuna să fii primar care gestionează zeci de proiecte pe fonduri europene și zeci de proiecte, peste 100 de proiecte, pe venituri proprii, care își consumă sănătatea și își dedică viața să lase ceva în urma lui în oraș, sau să fii primar care distribuie ajutoare sociale și mai mult de atâta nu prea mai face. E o mare diferență. Eu am cerut să fie un salariu fix, la care să se adauge bonusuri în funcție de performanță. Performanța se măsoară în funcție de ceea ce lași în urma ta pentru comunitate, că aia e greu, să faci ceva, să faci lucrurile plecând de la nimic și să le duci până la finalitate”, a explicat acesta.
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…
Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…