Categories: Primăria Timişoara

Parcarea de pe strada Oituz sta la Ministerul Educatiei. Robu: Nu s-a mai facut asa ceva

Mult promisa parcare supraterană pe care primăria ar vrea s-o facă locul fostei popote de pe strada Oituz este la mâna Ministerului Educației. Cu un secretar de stat din Timișoara, instituția ar trebui să promoveze o hotărâre de guvern care să dea undă verde transferului de proprietăți între PMT și Universitatea de Vest.

Parcarea în zona centrală a Timișoarei este un coșmar pentru orice șofer, mai ales după dispariția câtorva sute de locuri în care oamenii puteau să-și lase mașinile. Primăria promite de câțiva ani că face parcări, dar totul a rămas în stadiul de discuție. Viitoarea investiție vizează terenul de la intersecția străzilor Popa Șapcă și Oituz, aflat în proprietatea Universității de Vest, care trebuie să ajungă în posesia municipalității. Negocierile între PMT și UVT s-au oprit acum la Ministerul Educației. „Primăria Timișoara cedează campusul Liceului CFR în favoarea statului român, în administrarea Ministerului Educației, Universitatea de Vest cedează fosta popotă în favoarea statului român, de asemenea, și statul român dă ce a primit de la Vest municipiului Timișoara și ce a a primit de la Timișoara Universității de Vest. Cu hotărârea de guvern e mai bine, că nu se mai fac evaluări”, explică primarul Nicolae Robu.

De îndată ce vom intra în posesia acelui teren la intersecția Popa Șapcă cu Oituz, unde se află fosta popotă, vom încerca să găsim, prin competiție, un investitor care să facă acolo o parcare cu circa 1.200 de locuri. Dacă nu vom reuși, nu vom mai încerca și a doua oară. Vom asuma acest obiectiv pe venituri proprii (…) Până în vara anului viitor nu vom putea avea această parcare, dar până la sfârșitul anului cred că am putea. Mai realist ar fi, ținând seamă de proceduri și de posibile surprize (…) ca în 2018 să avem acea parcare atât de necesară.
Primarul Nicolae Robu, ianuarie 2017

Sună bine, însă doar în teorie, pentru că operațiunea propriu-zisă pare extrem de complicată. „Nu s-a mai făcut așa ceva, nici nu știi ce se cere. Acum ni s-a cerut să dăm noi o hotărâre de consiliu local. Vom face o ședință de consiliu, să dăm o hotărâre prin care să fim de acord cu generarea hotărârii de guvern prin care să se facă schimbul. Dacă trebuie, o facem. Universitatea de Vest trebuie să hotărască asta în Senat, iar noi, în consiliul local”, susține edilul. Când va fi dată hotărârea de guvern? Nu se știe. „Am vorbit la Ministerul Educației și zilele trecute, am vorbit cu consilierul prim-ministrului, Alexandru Chirilă, și cu secretarul de stat Petru Andea. Toată lumea pune umărul să iasă hotărârea de guvern. Acestea sunt promisiunile”, a mai declarat primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago