Categories: Partide

Raducanu i-a scris lui Basescu: Voi face tot ce trebuie pentru a apara vulturul UNPR

UNPR există, este înscris de patru zile în Registrul Partidelor, iar președintele național Ion Răducanu spune că va face orice pentru supraviețuirea „vulturului uneperist”. Primul pas: o scrisoare către Traian Băsescu, pentru oprirea fuziunii.

La Timișoara a avut loc, la acest sfârșit de săptămână, ședința Comitetului Executiv al UNPR, formațiune politică al cărei președinte național este fostul deputat Ion Răducanu. „Una dintre deciziile pe care le-am luat la această ședință este organizarea conferințelor județene de dare de seamă și alegeri. După încercarea de fuziune, organizațiile sunt destructurate și debusolate. De altfel, s-au împlinit patru ani de la ultimele alegeri. Au fost prezenți toți președinții de organizații, cu excepția a cinci dintre ei”, a declarat, sâmbătă, Ion Răducanu. Progresiștii au luat în discuție și o regândire a programului politic și a doctrinei partidului. „Am lucrat la o sinteză asupra doctrinei noastre. Va fi făcută publică în următoarele zile”, a mai spus liderul UNPR.

Răducanu a anunțat că s-a luat și decizia tranșării problemei legate de fuziunea cu PMP-ul lui Traian Băsescu. „Am adoptat în ședința Comitetului Național Executiv o scrisoare deschisă adresată președintelui Train Băsescu, care are drept scop o încercare de consiliere, o încercare publică de a găsi soluții ca cele două partide să rămână pe picioarele lor și să oprim acest proces care durează de nouă luni și care este suspendat acum, fiind pe undeva pe la Înalta Curte de Casație și Justiție. Eu am avut o discuție cu cei de la PMP după ce am fost numit în funcție și le-am spus acest lucru. Pentru că suntem deja înregistrați în registrul partidelor am cosiderat că este bine să transmit pe cale publică o scrisoare președintelui Traian Băsescu de cerere de anulare a acestui protocol de fuziune care nu s-a încheiat în nouă luni de zile. Vom vedea reacția. Noi suntem hotărâți, reacția noastră este fermă și vom face tot ce trebuie pentru a apăra vulturul uneperist. Nu avem pretenția ca cei șapte parlamentari care au intrat pe listele PMP să se întoarcă la noi”, a mai spus președintele UNPR. Progresiștii spun că au, în acest moment, 1.200 consilieri locali, peste 30 de primari, mai mulți consilieri județeni, care „îngrijesc viața a peste 2 milioane de români”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

13 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

13 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

15 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

15 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

16 ore ago