La șase luni de la semnarea unui protocol între ministerele Afacerilor Interne din Serbia și România, referitor la înființarea unor patrule comune pe frontiera dintre cele două țări, actul a fost adoptat de guvernul de la București. Sute de migranți ilegali au fost prinși de la începutul anului pe graniță.
La Timișoara a fost semnat, în noiembrie, un protocol de colaborare între ministerele Afacerilor Interne din Serbia și România, referitor la înființarea unor patrule comune pe frontiera dintre cele două țări. „Patrulele vor intra în activitate în perioada următoare. Discuții pe acest subiect avem de mai multă vreme, dar acum am reușit să formalizăm cadrul în care vor fi organizate aceste patrule. Există contacte frecvente între cele două țări, dar, prin acest protocol, chiar vom avea o patrulare comună și va fi mai ușor de lucrat. Fluxul migraționist va fi mai ușor de controlat. Cooperarea cu vecinii sârbi este esențială”, explica fostul premier Dacian Cioloș. Protocolul a fost adoptat în ședința de guvern de vineri, 5 mai, astfel că, în scurt timp, echipe mixte româno-sârbe formate din polițiști de frontieră vor patrula la granița comună dintre România și Serbia.
„Patrularea în comun la frontieră contribuie la realizarea schimbului de informații pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere, la realizarea unui sistem eficient de supraveghere a frontierei de stat, respectiv sprijinirea cooperării între autoritățile competente ale statelor vecine pentru asigurarea regimului juridic al frontierei de stat. Protocolul cuprinde reglementări privind autoritățile competente, modul de constituire, desfășurare și acțiune a patrulelor comune, zona în care acestea vor funcționa, atribuții, reguli privind folosirea mijloacelor de comunicații, suportarea costurilor, analiza activității, precum și detalii de organizare a misiunilor”, se precizează în textul adoptat de executiv. Granița România – Serbia este efectiv luată cu asalt de migranți ilegali, sute de persoane fiind prinse numai de la începutul acestui an.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…