Categories: Social

Romanii si sarbii ies impreuna la patrulat pe granita, pentru a opri asaltul migrantilor

La șase luni de la semnarea unui protocol între ministerele Afacerilor Interne din Serbia și România, referitor la înființarea unor patrule comune pe frontiera dintre cele două țări, actul a fost adoptat de guvernul de la București. Sute de migranți ilegali au fost prinși de la începutul anului pe graniță.

La Timișoara a fost semnat, în noiembrie, un protocol de colaborare între ministerele Afacerilor Interne din Serbia și România, referitor la înființarea unor patrule comune pe frontiera dintre cele două țări. „Patrulele vor intra în activitate în perioada următoare. Discuții pe acest subiect avem de mai multă vreme, dar acum am reușit să formalizăm cadrul în care vor fi organizate aceste patrule. Există contacte frecvente între cele două țări, dar, prin acest protocol, chiar vom avea o patrulare comună și va fi mai ușor de lucrat. Fluxul migraționist va fi mai ușor de controlat. Cooperarea cu vecinii sârbi este esențială”, explica fostul premier Dacian Cioloș. Protocolul a fost adoptat în ședința de guvern de vineri, 5 mai, astfel că, în scurt timp, echipe mixte româno-sârbe formate din polițiști de frontieră vor patrula la granița comună dintre România și Serbia.

„Patrularea în comun la frontieră contribuie la realizarea schimbului de informații pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere, la realizarea unui sistem eficient de supraveghere a frontierei de stat, respectiv sprijinirea cooperării între autoritățile competente ale statelor vecine pentru asigurarea regimului juridic al frontierei de stat. Protocolul cuprinde reglementări privind autoritățile competente, modul de constituire, desfășurare și acțiune a patrulelor comune, zona în care acestea vor funcționa, atribuții, reguli privind folosirea mijloacelor de comunicații, suportarea costurilor, analiza activității, precum și detalii de organizare a misiunilor”, se precizează în textul adoptat de executiv. Granița România – Serbia este efectiv luată cu asalt de migranți ilegali, sute de persoane fiind prinse numai de la începutul acestui an.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

32 de minute ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

37 de minute ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

46 de minute ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

O oră ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

3 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

4 ore ago