Categories: Social

RATT vrea note de la timisoreni. Cat de multumiti sunteti de transportul in comun din Timisoara?

RATT vrea să afle direct de la timișoreni cât de mulțumiți sunt aceștia de serviciile de care au parte. Regia a lansat pe Facebook un sondaj cu 11 întrebări, la finalul căruia cei care răspund sunt rugați să dea și o notă.

Primarul Nicolae Robu s-a declarat, de mai multe ori, nemulțumit de felul în care funcționează sistemul de transport în comun din Timișoara. În urmă cu două luni, el a cerut, public și foarte vocal, demisia directorului RATT și a întregii conducerii a regiei. „Oamenii aceștia cred că sunt boicotori. O să cer Adunării Generale a Acționarilor să pună lucrurile la punct, ceea ce se întâmplă întrece absolut toate limitele (…) Regia de transport merge din ce în ce mai rău. Avem o infrastructură foarte bună, cu troleibuze și autobuze foarte bune, cu 14 tramvaie noi modernizate, avem și cele șase minibuze Mercedes… și transportul în comun în Timișoara merge foarte prost (…) Eu cred că sunt incapabili și indolenți”, declara edilul, la finele lui februarie. Nu s-a întâmplat nimic de atunci, dar acum regia vrea să știe chiar de la călători dacă sunt sau nu nemulțumiți.

Pe Facebook a fost lansat un sondaj la care timișorenii sunt invitați să răspundă. Ei sunt întrebați care este mijlocul de transport pe care îl folosesc cel mai des, cum plătesc pentru călătoriile efectuate, cât de mulțumiți sunt de siguranța mijloacelor de transport în comun, de punctualitatea acestora, de curățenie și de comportamentul șoferilor și vatmanilor. Există, de asemenea, întrebări legate de poluare, iar la final repondenții sunt rugați să dea o notă pentru RATT. Regia de transport estimează că va avea, în 2017, venituri totale de aproape 104 milioane de lei, din care 66,9 milioane de lei subvenții de la primărie. Cei de la regia de transport estimează că vor vinde bilete și abonamente în valoare de 26,5 milioane de lei. Între timp, o parte din angajați au protestat în stradă, cerând salarii mari, iar CL a aprobat, în ultimul plen, realizarea unui studiu de oportunitate legat de construirea unui cartier cu locuințe destinate șoferilor și vatmanilor, estimat la 11 milioane de euro. Dacă doriți să completați chestionarul, îl puteți accesa aici.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago