Categories: Primăria Timişoara

Skateparkul donat de Vest Fest va fi montat in Parcul Central in cateva saptamani

Timișoara va avea, în cele din urmă, un skatepark! Cel demontabil, donat, toamna trecută, de organizatorii festivalului Vest Fest va fi pus în Parcul Central în prima parte a lunii iunie. El va rămâne acolo până când primăria va putea da drumul lucrărilor la skatepark-ul pe care vrea să-l facă de câțiva ani.

În toamna trecută, la prima ediție a Vest Fest, în Parcul Rozelor a fost montat un skatepark pe structură de lemn. Acesta a fost donat primăriei la finalul festivalul, iar acum urmează să fie montat în Parcul Central. „Cei care l-au construit au spus că e mai bine a fost să treacă frigul și vremea ploioasă, pentru ca skateparkul să fie instalat în bune condiții. La montarea lui vor participa și voluntari din comunitatea de skateri”, spune city managerul Robert Kristof. Skateparkul va rămâne în Parcul Central până când va fi finalizat litigiul cu firma care ar fi trebuit să construiască o astfel de structură. „Primăria a câștigat definitiv procesul în care ei ne emit pretenții. Urmează acum să se judece și cerințele noastre”, ne-a mai declarat Kristof.

Skatepark-ul de 1,7 milioane de lei urma să fie amenajat în Parcul Central, de către Kasdum-GF, o firma din Drobeta Turnu Severin. Amplasamentul a fost predat în aprilie 2015, cu termen de trei luni de finalizare a lucrării. „Vor fi patru zone, de dificultăți diferite, proiectul este în regulă și termenul este foarte scurt, de numai trei luni… sunt componentele turnate, aduse gata, doar se montează la fața locului. Amenajările constau în betonat, rigola de scurgere a apei pluviale și panoul de informare”, spuneau, la vremea respectivă, reprezentanții Direcției de Mediu a PMT. Nu s-a făcut însă absolut nimic, după ce Kasdum a reclamat erori în proiect, astfel că s-a ajuns în instanță. Au fost două procese: unul deschis de PMT împotriva firmei care ar fi trebuit să construiască parcul și unul deschis de firmă împotriva PMT. Skateparkul demontabil care urmează să fie pus în Parcul Central este din lemn și are aproximativ 20 metri lungime și 5 metri lățime.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

52 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

20 de ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

20 de ore ago