Primăriile pot obţine bani de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, pentru a-şi putea rezolva problemele legate de situaţia înregistrării cadastrale a terenurilor. În Timiş au fost finalizate lucrările de înregistrare doar în două localități.
Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș a primit de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) bugetul aprobat pentru finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de sector cadastral. Primăriile vor putea încheia, în această lună, contracte de finanțare cu OCPI Timiș, pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică. Contractele sunt cu caracter multianual, deci sumele alocate nu se pierd dacă lucrarea nu se finalizează în cursul acestui an. Programul național de cadastru și carte funciară 2015–2023 (PNCCF) aprobă, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT), în acest an, suma de 150.000 de lei, în creștere cu 15.000 lei față de 2016.. În această perioadă, OCPI Timiș organizează întâlniri cu primarii, cu persoanele autorizate să execute lucrări de înregistrare sistematică și cu notarii publici. Au prioritate terenurile din extravilan și celr care fac obiectul proiectelor de infrastructură de interes național (autostrăzi, rețele electrice, rețele de transport gaz). ANCPI a actualizat Ghidul primarului privind desfășurarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale. Acesta este disponibil aici.
n județul Timiș au fost finalizate finalizate asemenea lucrări doar la Orţişoara și la Lenauheim. Sunt lucrări în derulare în alte cinci localități, în Sînandrei, Secaş, Bara, Balint și Bethausen. Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 are ca obiectiv principal înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI în sumă de patru miliarde de lei, adică aproximativ 900 milioane de euro, respectiv din fonduri externe nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în cuantum de 1,4 miliarde de lei, aproximativ 312 milioane de euro.
Imediat după ce Timișoara s-a eliberat, iar Bucureștiul l-a trimis la Târgoviște pe dictatorul Nicolae…
Vineri, 20 decembrie, a fost semnat contractul pentru instalarea stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice…
O nouă partidă, o nouă „capodoperă”, în Sala IK Ghermănescu din Lugoj, acolo unde s-a…
Ultimul meci pe teren propriu din 2024 pentru SCM Timişoara a fost un joc de…
Un accident banal, care putea fi însă unul cu consecinţe nefaste a scos la suprafaţă…
Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…