Viitoarea parcare de pe Oituz s-a impiedicat in plenul CL. Robu acuza PSD de boicot ordinar

Consilierii PSD au trântit luni un proiect care ar fi fost primul pas spre construirea unei parcări supraterane în zona Oituz. Social-democrații s-au abținut de la vot în cazul transferului Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”, care ar fi trebuit să ajungă la Ministerul Educației, în locul acestuia urmând să intre în posesia PMT fosta popotă deținută acum de UVT.

Primăria Timișoara promite de câțiva ani că face parcări, iar acum, în sfârșit, s-ar întrevedea mult discutata investiție de pe terenul de la intersecția străzilor Popa Șapcă și Oituz, aflat în proprietatea Universității de Vest, care trebuie să ajungă în posesia municipalității. „Primăria Timișoara cedează campusul Liceului CFR (Colegiul Tehnic «Dimitrie Leonida» – n.r.) în favoarea statului român, în administrarea Ministerului Educației, Universitatea de Vest cedează fosta popotă în favoarea statului român, de asemenea, și statul român dă ce a primit de la Vest municipiului Timișoara și ce a a primit de la Timișoara Universității de Vest (…) Am vorbit la Ministerul Educației, am vorbit cu consilierul prim-ministrului, Alexandru Chirilă, și cu secretarul de stat Petru Andea. Toată lumea pune umărul să iasă hotărârea de guvern”, declara, acum câteva zile, primarul Nicolae Robu. Pasul următor, spunea acesta, era o hotărâre de consiliu local.

Aceasta a apărut pe ordinea de zi a plenului de luni și spunea, la articolul 2, că „se aprobă trecerea imobilului construcţii şi teren în care funcţionează Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida (…) din domeniul public al Municipiului Timişoara şi din administrare Consiliuluii Local al Municipiului Timişoara în domeniul public al Statului şi în administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştinţifice pentru Universitatea de Vest Timişoara”. Transferul ar fi urmat să aibă loc, conform aceluiași proiect, „după emiterea avizului Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida, Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştinţifice, de schimbare a destinaţiei imobilului şi/sau a hotărârii de Guvern privind trecerea imobilului construcţii şi teren, situat în str. Oituz nr. 4C (…) în domeniul public al Municipiului Timişoara şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara”.

Proiectul avea nevoie de 18 voturi, iar votul a fost precedat de discuții destul de aprinse în plen. „Nu există aviz de la ISJ. Vom vedea dacă există bunăvoință din partea Ministerului Educației. Știm de ani de zile că nu sunt locuri de parcare. Decât să ne trezim ca în cazul vaporetto, haideți s-o luăm într-o ordine firească, să facem pașii legali, să nu punem carul înaintea boilor. Doar acum am aflat că nu sunt locuri de parcare?”, a spus Dan Idolu (PSD). El a primit o replică din partea primarului Nicolae Robu. „Haideți să votăm orice demers pentru punerea la dispoziția primăriei a oricărui teren unde s-ar putea construi o parcare. Văd că aduceți tot timpul în discuție vaporașele. Am adus 6 milioane de euro orașului cumpărând vaporașele. Dacă nu le cumpăram, pierdeam banii. Cineva ne boicotează acum să le folosim, dar eu voi facem plângere penală acelei autorități a statului, nu știu care este ea, care nu vrea să rezolve probleme. Noi am făcut toate diligențele pentru crearea administrației canalului Bega”, a spus edilul.

S-a trecut la vot și, la final, n-au fost decât 17 „pentru”. PSD-iștii Gabriela Popovici, Dan Idolu, Sorin Ionescu, Ioan Mateescu, Lucian Taropa și Ioan Szatmari, iar colegul lor Ion Ardeal Ieremia a votat în favoarea hotărârii. Votul celuilalt social-democrat prezent în sală, Octavian Mazilu, nu a fost înregistrat de sistemul electronic. Medicul a spus că a votat și el contra. Când a văzut rezultatul, primarul Nicolae Robu a luat foc. „Iată încă o dovadă de fariseism. Domnule Idolu, faceți un management extraordinar la aeroport, apreciez creșterea cu 2% în 10 ani a numărului de pasageri, văd că vreți să duceți Timișoara pe același trend descendent. Vă «mulțumesc» pentru tot ce faceți pentru acest oraș. Veți vedea cum vă vor trata timișorenii pentru acest boicot ordinar”, a spus edilul, care apoi a plecat din sală. Conform lui Idolu, grupul PSD va vota doar în momentul în care sunt emise toate avizele.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago