Categories: Timp liber

Zilele Cetatii: weekend cu aer medieval in centrul Timisoarei

Se anunță un weekend plin în Cetate, cu spectacole în stilul misterelor medievale, concerte în aer liber și concursuri. Sunt zilele cartierului, care se desfășoară de vineri seară până duminică.

Zilele Cetăţii încep vineri, 12 mai, de la ora 19, cu un concert al Filarmonicii Banatul Timişoara. Sâmbătă, pe 13 mai, la Salonul Vega din Bastionul Theresia este programat un concurs de istoria Timișoarei, la care vor participa elevi de la mai multe școli. Urmează, de la ora 11, „Călătorie în timp”, o lecţie interactivă de istorie, cu prezentare de arme şi tehnici vechi de luptă, concert de muzică veche şi un show de reconstituire istorică cu trupa Peregrinii. De la ora 12 va rula documentarul „Istoria prezentată în documente”. După amiază, de la ora 17, în Piața Libertății, va avea loc spectacolul „Fantasia”, cu Eva Labadi şi trupa Phantasia.

Sâmbătă seară, de la ora 19, în amfiteatrul din Piaţa Sf. Gheorghe, sunteți invitați la „Canticum Bellator – Legendele Cetății”, care adună la un loc muzică istorică, dansuri vechi și teatru medieval. Protagoniști vor fi trupa Peregrinii și invitaţii lor de la Teatrul Portabil și Școala Barzilor. Spectacolul se va încheia cu un alai care îi va purta pe spectatori pe străzile Cetăţii până în Piaţa Unirii, unde va fi reînviată arta veche a spectacolelor de stradă. De la ora 20,30, în Domul Romano-Catolic va avea loc un concert de orgă cu prof. dr. Felician Roşca.

Duminică, 14 mai, la ora 19, la Catedrala Mitropolitană este programat un concert de imnuri religioase în interpretarea Corului Catedralei. De la aceeași oră, dar în Parcul Rozelor, începe concertul live „Artiștii Cetății”, cu Peregrinii, Thea and the Skywalkers, Neon și Epoka. Zilele Cetăţii se vor încheia tot în Parcul Rozelor, cu un spectacol al Ansamblului Timișului, care va începe la ora 20,30. Zilele Cetății sunt organizate de Consiliul Cartierului Cetate, cu sprijinul Primăriei Timişoara, al Casei de Cultură şi al Filarmonicii Banatul Timişoara.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago