Categories: Unde mergem

Ia romaneasca iese din nou pe bicicleta la Timisoara

Cele mai frumoase ii și cele mai cochete bicicliste ies, din nou, la pedalat pe străzile Timișoarei. Așa va fi celebrată sâmbătă, 24 iunie, Ziua Internațională a Iei. Vor fi premii și multă voie bună, totul pentru a sărbători frumusețea portului popular românesc. Mare atenție însă: copiii sub 14 ani nu pot participa decât în remorci speciale sau pe bicicletele părinților.

A treia ediție a evenimentului „Ia românească pe bicicletă” are loc sâmbătă, 24 iunie, la Timișoara. Pedalarea, organizată de cei de la Verde pentru Biciclete, aduce în prim-plan frumusețea portului românesc, care inspiră, an de an designerii internaționali. Sunteți așteptați, de la ora 10,30, pe platforma Timco. „Pregătim o sumedenie de premii: pentru cea mai frumoasă ie, cel mai frumos costum popular/tradițional, cea mai veche ie, cea mai frumoasă apariție feminină și cea mai frumoasă apariție masculină”, spune Romina Faur, coordonatorul campaniilor VpB. Premiile constau în abonamente la fitness, dar și acces la cel mai mare parc tematic din țară. De la ora 11,30 se va pleca pe traseul Platforma Timco –  Calea Circumvalațiunii – Calea Al. I Cuza – Piața Mărășești – str. Oituz – Piața Ionel I.C.Brătianu – Bd. Take Ionescu – str. Simion Bărnuțiu – str. Gheorghe Adam – str. Imbroane – Muzeul Satului Bănățean. Trebuie însă să știți că există o restricție: la această plimbare nu pot participa copii sub 14 ani! Ei pot fi transportați pe bicicleta părinților sau într-o remorcă pentru bicicletă, aceasta fiind o condiție impusă de Poliția Rutieră. În pitorescul decor de la Pădurea Verde vor avea loc mai multe ateliere, organizate de cei de la Asociaţia Culturală Art Protocol, care le va oferi celor îmbrăcaţi în ii sau în costume populare și posibilitatea de a se fotografia în Cabina Foto „Oglinda Wow”.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago