Categories: Unde mergem

Incepe JazzTM. Prima zi, prima premiera: Chick Corea, la Timisoara

JazzTM aduce din nou la Timișoara artiști de primă mână. Se va auzi jazz din Piața Victoriei, Parcul Civic și Parcul Castelului, dar și din Ambasada, Manufaktura, D’arc și Aethernativ, la jam session-urile nocturne. În prima zi, capul de afiș este legendarul Chick Corea.

JazzTM începe în stil mare ediția din acest an. The Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci și Dave Weckl va concerta, în premieră în România, pe scena din Piața Victoriei. The Chick Corea Electric Band s-a înființat în 1985 și s-a reunit în 2016, la cea de-a 75-a aniversare a lui Chick Corea. De atunci, concertează în întreaga lume, sărbătorind muzica. Cvintetul înseamnă Chick Corea la pian, Dave Weckl la tobe, John Patitucci la bass, Eric Marienthal la saxofon și Frank Gambale la chitară. Împreună au produs, în anii `80, albume care au intrat în legendă. Armando Anthony „Chick” Corea este un pianist și compozitor de jazz și fusion, multe dintre compozițiile sale fiind considerate „standarde” ale jazz-ului. Are 22 de premii Grammy, din nu mai puțin de 63 de nominalizări, este inclus în DownBeat Hall of Fame și Jazz Master și, de cinci decenii, încă explorează stiluri muzicale. Concertul e programat vineri, 30 iunie, de la ora 21.

JazzTM are loc în perioada 30 iunie – 2 iulie, iar noutatea acestui an este secțiunea Nocturnal Jams, în serile de vineri și sâmbătă, în Ambasada, Manufaktura, D’arc și Aethernativ. De anul trecut, festivalul s-a mărit cu două scene, una în Parcul Castelului, cealaltă în Parcul Civic. Concertele din Parcul Civic încep în 1 iulie, la ora 16, cu Armies Live!, urmați de The Best Bad Trip, de la ora 17. The Egocentrics, care vor concerta începând cu ora 18,30, închid programul serii de sâmbătă al acestei scene. Tot aici vor concerta, în 2 iulie, PeparJam și BAB, de la ora 16, respectiv de la 17. Seara se va încheia cu Thomas de Pourquery & Supersonic, care vin pentru prima dată în România. Primul concert din Parcul Castelului are loc sâmbătă, 1 iulie, și este susținut de Ana Dubyk Quartet, de la ora 16. De la ora 17 urcă pe scenă Toth Bagi Csaba Balkan Union, iar începând cu ora 18 publicul va avea parte de o nouă premieră pentru România: China Moses. În 2 iulie, de la ora 16, va cânta Amalia Gaiță. Concertele de la această scenă se vor încheia cu Teo Milea, de la 18,30. Mai multe detalii despre ediția din acest an a JazzTM găsiți aici și aici.

Iată și programul scenei din Piața Victoriei

Vineri, 30 iunie

ora 20 – Ana Cristina Leonte
ora 21 – Chick Corea Elektric Band

Sâmbătă, 1 iulie

ora 20 – Paolo Profeti European Collective
ora 22,30 – Miles Mosley x West Coast Get Down

Duminică, 2 iulie

ora 20 – SUBJazz
ora 21 – Bill Laurance
ora 22,30 – Monty Alexander Harlem Kingston Express

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago