Categories: Politicieni

Robu, la congresul PNL: Trebuia sa avem alegeri pe cand in partid era liniste

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, crede că alegerile ar fi trebuit să aibă loc în 2015 și că liberalii nu mai trebuie să aibă agenda „făcută de PSD”. El susține moțiunea Cristian Bușoi, însă, la cum s-a manifestat sala, pare să nu fi tras cartea câștigătoare.

Nicolae Robu, care candidează la o funcție de prim-vicepreședinte al PNL, ca parte a echipei Cristian Bușoi, a spus, în plen, că după alegerile prezidențiale din 2014, partidului i-a lipsit viziunea. „Am început fuzionarea în noua formulă cum nici nu se putea mai bine, câștigând în acel an de grație 2014, alegerile prezidențiale, cu Klaus Iohannis, candidat PNL, și nu trebuie să uităm asta nicio clipă. Și nici domnia sa nu trebuie să uite. Ce a urmat însă a fost un lung șir de greșeli pe care avem obligația să le conștientizăm, pentru a nu le repeta (…) Una dintre greșeli a fost, în opinia mea, că nu am făcut ce facem astăzi cu doi ani mai devreme, în 2015, când în partid era liniște, astfel încât alegerile din 2016 să poată fi pregătite și derulate sub conducerea legitimă. Altă greșeală a fost că am funcționat în toți acești ani total lipsit de viziune, conjunctural, cu agenda făcută, prin ricoșeu, de PSD (…) Ne-am luptat între noi, ne-am canibalizat pe tot felul de mize mici”, a susținut șeful liberalilor timișeni. Filiala Timiș îl susține la acest congres pe Cristian Bușoi. Din delegație fac parte, printre alții, Sanda Greblă, Robert Kristof sau Cătălin Iapă și Florin Răvășilă, dar și consilierii locali Simion Moșiu, Daniela Mariș și Lorenzo Barabas, consilierii județeni Cosmin Costa, Nicu Bitea, Sorina Ciurlea și Cosmin Buboi sau Ionuț Stănușoiu, primarul din Ghiroda, și Alin POMoțiunile Bușoi și Orban au fost prezentate în această ordine. Din echipa Bușoi au făcut parte, pe lângă Nicolae Robu, Theodor Stolojan, Alin Tișe și Dan Motreanu, iar din cea a lui Orban, Ilie Bolojan, Mircea Hava și Raluca Turcan. Sala a aplaudat zgomotos, de mai multe ori, în momentul în care au vorbit Orban, Hava și Bolojan.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago