Categories: Klaus Vaterland

Unul a schimbat fundul

17 iunie 2017. Matei Suciu, deputat PSD de Timiș: „Sorin Grindeanu și Victor Ponta calcă în picioare opțiunea a 3.200.000 de români care au votat PSD si Programul de guvernare. Ceea ce se întâmplă acum este o lovitură de stat din partea unui grup meschin de interese care va răspunde în fața legii și în fața românilor pentru puciul din aceste zile”. Se știe, Suciu a fost singurul parlamentar PSD de Timiș care a votat împotriva Guvernului Grindeanu, confirmând ceea ce scriam aici cu nici trei săptămâni înainte. Apel la memorie, textul fiind scris pe 29 mai:

Felicitări Guvernului Sorin Grindeanu! Cred că atunci când avem de ce ne bucura, cu toţii, trebuie să o spunem cu voce tare… Economia a crescut cu 5,7% în primul trimestru al lui 2017, față de aceeași perioadă din 2016, cu mult peste estimările inițiale. Premierul Sorin Grindeanu transmite că responsabilitatea noastră este ca această creștere să fie resimțită de toți românii, în fapt misiunea noastră, motivul pentru care am fost creditaţi cu votul a milioane de cetăţeni. Asta facem, zi de zi, în Parlament sau Guvern, pentru că ştim că aşteptarea e majoră.” Felicitările încrustate cu dibăcie în lemn de frasin aparțin încă deputatului PSD Matei Suciu, poate îl știți.

Felicitări Guvernului Sorin Grindeanu! Cred că atunci când avem de ce ne bucura, cu toţii, trebuie să o spunem cu voce tare…
Matei Suciu, deputat PSD, mai 2017

„El în mod sigur își va dori ca după acest mandat să aibă măcar o străduță care să-i poarte numele… Premierul e mâhnit de atitudinea timișorenilor. După acest mandat Sorin Grindeanu își dorește o stradă cu numele său în Timișoara. Nu să ne cerem scuze, dar să îi recunoaștem meritele.” V-ați prins? „EL” din textul de mai sus este premierul Sorin Grindeanu, cel despre care aflăm că este mâhnit că lumea l-a considerat coada de topor a lui Dragnea, iar autorul acestor cuvinte frumoase dăltuite în esență de dud, imediat după demonstrațiile anti-OUG 13, este senatorul PSD de Timiș Adrian Diaconu, dacă vi-l mai amintiți.

Sorin Grindeanu și Victor Ponta calcă în picioare opțiunea a 3.200.000 de români care au votat PSD si Programul de guvernare. Ceea ce se întâmplă acum este o lovitură de stat din partea unui grup meschin de interese.
Matei Suciu, deputat PSD, iunie 2017

De ce am zăbovit câteva minute asupra acestor doi domni parlamentari PSD de Timiș cu vorba atât de duioasă, fiind limpede că altceva nu-i recomandă pentru posteritate decât limba catifelată și abilitatea cu care știu să și-o folosească pentru un mai bun viitor în viață? Haideți să facem un regretabil proces de intenție și să bănuim ce se va întâmpla în viitorul posibil foarte apropiat, când președintele PSD Liviu Dragnea îl va schimba pe Sorin Grindeanu cu ceva de tipul lui Sevil Shhaideh. Dar nu așa, cu mulțumiri și scuze aproape credibile, ci cu muci și flegme aruncate dintr-o parte în alta a taberelor politice, cum Ponta deja o face pe rețelele de socializare. Ce vor face într-o astfel de situație deputatul Matei Suciu și senatorul Adrian Diaconu?

Dacă aș spune că Adrian Diaconu este un trasesist, i-aș jigni pe montaniarzii care fac toată ziua trasee pe lângă caprele negre. Din economie de hârtie, nu mai înșir aici prin câte partide a trecut dl Diaconu și nici ce fel de caracter denotă asta. Amintesc doar că atunci când s-a încercat în comisia juridică a Senatului o altă ghidușie sub bagheta lui Șerban Nicolae, Diaconu a votat „pentru” cu abnegație pesedistă. La o zi, când Dragnea l-a „certat” strategic pe Nicolae pentru o așa „nemernicie”, Diaconu a votat imediat invers, un „nu” hotărât. Așa că se poate, stați liniștiți, să zică azi că Grindeanu merită o stradă, iar mâine să urinezi la colțul acelei străzi, sub plăcuța cu ilustrul ei nume. Dar Matei Suciu?

Păi Matei Suciu, dacă îi promite Dragnea că-și bagă picioarele în lege pentru o atitudine anti-Grindeanu, că poate să rămână deputat în continuare, în ciuda unei sentințe definitive, ce credeți că va face distinsul parlamentar de Timiș? Va șterge pe jos cu ex-premierul Sorin, despre care își va aminti că nu i-a dat un loc eligibil pe lista Senatului și că, la urma urmelor, nici stofă de prim-ministru nu prea a avut. Că la șefia filialei Timiș a PSD ar trebui să vină o persoană cu vocație politică, nu ca alte persoane ajunse conjunctural în fruntea țării. „Felicitări Guvernului Liviu Dragnea! Cred că atunci când avem de ce ne bucura, cu toţii, trebuie să o spunem cu voce tare…” Cu voce tare și limba moale, să nu zgârie.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

18 minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei spre sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Timiş

Vineri, 26 aprilie, între orele 10-12 vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a…

18 minute ago

Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling

Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor…

55 de minute ago

Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului

În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind…

O oră ago

Manfred Weber și Cristopher Cîrpaci recomandă Nicolae Robu

Am urmărit emoțiile nemaîntâlnite ale lui Nicolae Robu în fața lui Alfred Simonis, Vasile Blaga,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 25 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 25.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago