Vama Timisoara s-ar putea muta gratis in parcul industrial al CJ Timis

După vreo 10 ani în care a plătit chirie pentru un imobil de pe Calea Lugojului, Vama Timișoara s-ar putea muta în PITT. Liberalii au cerut însă retragerea proiectului și așteaptă asigurări că mutarea va aduce chiriași noi în parcul industrial.

Consilierii județeni au avut pe ordinea de zi a plenului de miercuri un proiect care viza darea în administrare către Direcția Regională Vamală a unei clădiri din Parcul Industrial și Tehnologic pe de Calea Torontalului. „Este o problemă care durează de mai bine de 10 ani. Noi am avut o solicitare de la Direcția Vamală, care plătește în jur de 4.000 de euro chirie lunară pentru spațiul în care funcționează în acest moment și în care nu poate face investiții. Am identificat în PITT o clădire administrativă, cei de la Vamă au văzut-o și s-au declarat foarte mulțumiți. O vor primi gratuit. Sper ca, după mutarea acolo a Vămii Timișoara, să începem să dezvoltăm PITT. Sunt convins că, după această mutare, își vor face apariția noi investitori”, a declarat, pentru deBanat.ro, președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi la cererea liberalilor, după discuții aprinse în comisiile reunite. Nicu Bitea, șeful grupului PNL din CJ Timiș, susține că nu se opune acestui transfer, dar e nevoie de precizări suplimentare. „Am propus retragerea proiectului deoarece nu există o situație foarte clară în ceea ce privește veniturile care vor fi aduse către bugetul CJ Timiș. S-a propus a fi gratuit, însă Direcția Vamală este extrem de puternică la nivelul Timișului. Obiectivul acestui parc industrial este de a crea un mediu propice pentru județul Timiș și pentru a aduce bani la bugetul județean. Clădirea respectivă nu produce bani în acest moment, dar a fost construită pentru a produce bani. Vrem să avem certitudinea că vor veni acei investitori. Aparatul de specialitate al CJ și Direcția Vamală trebuie să ne aducă asigurări asupra faptului că acei investitori vin în zonă în momentul în care se mută Direcția Vamală. În acest moment nu avem aceste asigurări”, ne-a declarat Bitea.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago