Adi Barar, de la Cargo: Timisoara are gust amar. Cantam foarte rar acasa

Liderul Cargo este nemulțumit de atitudinea Primăriei Timișoara, cel puțin din ultimul an. Adi Bărar spune că trupa sa nu a mai fost invitată la niciunul dintre evenimentele organizate de PMT, deși reprezintă „o filă din istoria culturii românești pe care scrie mare negru pe alb «Timișoara».

Adi Bărar a publicat, miercuri, pe Facebook, un fel de scrisoare deschisă către municipalitate. Liderul Cargo este nemulțumit că trupa sa a fost uitată de oficialii orașului și, în ultimul an, nu a fost invitată să cânte la evenimentele oficiale. Bărar se semnează „cu părere de rău, al vostru – nu al lor”.

Când «Timișoara» are gust amar. Eu și Cargo cântăm de peste 30 de ani. Cântăm pentru Timișoara, dar în Timișoara foarte rar. Nu mă refer aici la concertele de club (…) ci mă refer la manifestările organizate de către Primăria Timișoara, pentru timișoreni. Cargo și-a adus trofeele și banii câștigați întotdeauna în Timișoara, banii si i-a cheltuit tot în Timișoara, iar impozitele în Timișoara au fost plătite. Cargo a scris pe primul disc imprimat în Franța «Cargo din Timișoara», Cargo a dus steagul Timișoarei cu mândrie de la Roma – Premiile MTV, până la Cotroceni, la Președintele Romaniei. Suntem o filă din istoria culturii românesti pe care scrie mare negru pe alb: «Timișoara». Poate că nu e destul sau? Cargo era sa fie uitată de administrația locală timișoreană la aniversarea de 30 de ani, dar niște oameni inimoși i-au adus aminte d-lui Primar Nicolae Robu de noi și de ce reprezentăm pentru comunitate, așa că am fost numiți Cetățeni de Onoare ai Orașului. Dar nici cu acea ocazie și nici după, primăria nu ne-a invitat/solicitat să cântăm pentru timișorenii noștri. Am fost de cele mai multe ori «roata de rezervă» a culturii locale. În ultimii ani am primit două invitații cu o zi inainte de eveniment, când probabil artiștii pe care i-ar fi vrut nu au avut cum să vină. În 2016 am anulat un eveniment pentru a putea participa la sărbătoarea legată de alegerea Timișoarei Capitala Culturală în anul 2021 (…) Am fost într-adevăr pe scenă la revelionul 2015-2016.

În acest an au avut loc numeroase evenimente culturale organizate de municipalitate. În niciunul nu am fost chemați sau măcar propuși pentru a participa. Nu ne plângem. Programul nostru este încărcat și suntem nevoiți să refuzam chiar unele contracte, numai că suntem triști că tocmai la noi acasă nu suntem prezenți.

Mesajul liderului Cargo apare în contextul în care primăria a anunțat, marți, programul pentru Ziua Timișoarei. Artiștii invitați în acest sunt Antonia, The Motans, Carla’s Dreams și Loredana.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

21 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago