A patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema! s-a încheiat duminică seară, după aproape 30 de proiecții. Trofeul pleacă, în acest an, în Italia, iar premiul publicului va lua drumul Bulgariei. Succesul festivalului de buzunar arată, încă o dată, că Timișoara are nevoie de un cinematograf dedicat filmului european și de artă.
Peste 2.500 de spectatori au urmărit, în acest an, filmele programate în festivalul Ceau, Cinema!. Cele mai așteptate au fost proiecţiile de seară, în aer liber, de la Grădina de Vară „Capitol”. Aproape 700 de spectatori au fost prezenţi la gala de deschidere şi au urmărit, cu zâmbete dulci-amare, excelentul documentarul„Planeta Petrila”, în regia lui Andrei Dăscălescu. A fost stabilit astfel un nou record pentru Ceau, Cinema! De asemenea, peste 400 de oameni au văzut, la gala de închidere, filmul românesc „Mariţa”, de Cristi Iftime, prezentat în premieră în România. Trofeul festivalului, în valoare de 1.500 de euro, a fost câştigat de filmul „Mister Universo” (Austria-Italia), de Tizza Covi şi Rainer Frimmel. În valoare de 500 de euro şi acordat cu sprijinul Kathrein România, Premiul Publicului, stabilit pe baza voturilor exprimate de spectatori, a fost obţinut de filmul bulgar „Gloria”, de Kristina Grozeva şi Petar Valchanov. Trofeul Vitas România pentru film independent sau pentru primul sau al doilea film, în valoare de 1.000 de euro, a fost acordat producţiei italiene „Ultimele lucruri”, debutul tinerei regizoare Irene Dionisio.
În acest an, invitații speciali ai festivalului „de buzunar” au fost producătorul Ada Solomon şi regizorul Alexandru Solomon, care şi-a prezentat cel mai nou film, „Ouăle lui Tarzan”, regizorul Andrei Dăscălescu şi protagoniştii documentarului „Planeta Petrila” , minerul Cătălin Cenuşă şi caricaturistul Ion Barbu, dar şi actorii Alex Mărgineanu, Cristine Cizmaş, Alina Ilea şi Laurenţiu Bănescu, ultimii trei fiind şi prezentatorii din acest an. Ceau, Cinema! s-a desfășurat în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob. Succesul de care se bucură an de an acest festival organizat de voluntari nu face decât să arate, încă o dată, că Timișoara are nevoie de un cinematograf al comunității.
Exilat în ultimii zece ani la Oradea, pe motiv că-i stătea ca un ghimpe în…
Una dintre cele mai vechi societăți românești din domeniul tipăriturilor, societatea Grafoprint din Timișoara, a…
În dimineața de 5 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu…
Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, afirmă că a acceptat poziţia de consilier personal al…
Unul dintre cele mai interesante proiecte care au ajutat la promovarea Timișoarei a ajuns la…
Chiar a doua zi după învestirea lui Alfred Simonis în funcţia de preşedinte al Consiliului…