Primarul PSD din Manastiur, gasit a doua oara incompatibil in ultimele 4 luni!

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat un nou „lot” de aleși locali care ar fi incompatibili cu funcțiile deținute. Printre aceștia se numără, din nou, Ionel Curuți (PSD), primarul comunei timișene Mănăștiur. În martie, el a fost încă o dată găsit incompatibil.

Conform ANI, Ionel Curuți, primar al comunei Mănăştiur, a fost găsit, din nou, incompatibil. „În perioada 19 iunie 2008 – 03 martie 2016, a deţinut simultan funcţia de primar şi pe cea de administrator şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie al S.C. Apcan S.A. Timiş, iar în perioada 27 iunie 2012 – 30 iunie 2014, a deţinut simultan funcţia de primar şi pe cea de reprezentant al Primăriei în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale ‘George Garda’ comuna Mănăştiur, judeţul Timiş, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, au comunicat inspectorii de integritate. Lăsând la o parte ilaritatea situației – incompatibil pentru că a reprezentat primăria în consiliul de administrație al școlii, Curuți a apărut pe o listă ANI și în luna martie 2017. La vremea respectivă, el fusese declarat incompatibil pe motiv de „conflict de interese administrative”.

„În perioada deținerii mandatului de primar 2008-2012, a semnat și aprobat mai multe contracte (de administrare și concesiune), precum și documentele aferente acestora, încheiate între Primăria comunei Mănăștiur și Asociația Proprietarilor de terenuri «Artemis» Mănăștiur, asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator și a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Director. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit a) din Legea nr. 393/2004”, se arăta în comunicatul ANI. Ionel Curuți este la al șaselea mandat de primar la Mănăștiur, de numele lui fiind legate mai multe scandaluri în comună. Până în toamna anului 2014, el a fost membru PNȚCD, partid pe care l-a părăsit pentru PSD odată cu faimoasa ordonanță a traseiștilor.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

16 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

19 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

19 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

20 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

20 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

20 de ore ago