Categories: Primăria Timişoara

Robu, despre restrictii si zona de promenada: Nu incepe si nu se termina lumea cu Codul Rutier!

Indicatoarele care anunțau „excpția” de circulație a rolelor și skateboardurilor au dispărut. Ele nu erau instalate cu acordul Poliției Rutiere, despre care primarul Nicolae Robu crede oricum că nu are autoritate asupra așa-numitei zone de promenadă a orașului. Edilul spune că „rutieriștii” ar trebui să vadă de șoferii care trec pe roșu.

Câteva zile au stat montate indicatoarele care anunțat că este voie cu role skateboarduri și biciclete pe traseul special desenat pe strada Mărășești. Marți dimineați, acestea au fost demontate, fiind lăsate numai cele care anunță interdicția pentru mașini și vehicule cu motor. Primarul Nicolae Robu a răbufnit la adresa Poliției Rutiere. „Ei discută paralel cu noi, îi privește, să fie sănătoși, probabil că este mai greu pentru acei domni de la poliție să înțeleagă că nu vorbim despre pietoni aici, ci vorbim despre o zonă de promenadă, definită prin HCL. Ce înseamnă promenadă se știe și, oricum, și pentru cei care nu știu se spune clar care este zona de promenadă a municipiului Timișoara. În zona de promenadă nu se circulă, eu nu-mi pierd vremea cu indivizi care nu au altceva de făcut”, a declarat edilul.

Codul Rutier nu are o definiție a zonei de promenadă, dar, spune Robu, nici nu este nevoie. „Nu trebuie să existe în Codul Rutier zona de promenadă. Lumea nu începe și nu se termină cu Codul Rutier. Cine a vorbit aici de Codul Rutier? Suntem pe drumuri, să vorbim de Codul Rutier? Nu suntem pe drumuri. Acolo nu funcționează Codul Rutier. Suntem în zona de promenadă a municipiului Timișoara, care are un regim reglementat de autoritatea deliberativă locală, de consiliul local. Punct. Cine nu pricepe atât are dificultăți de… puncte-puncte”, afirmă, sec, edilul. El are și un sfat pentru polițiștii de la Rutieră, pe care îi amenință cu reclamații la Ministerul de Interne: „Ar face mai bine să nu mai dea semnale care să încurajeze trecerea pe roșu în oraș, pentru că numărul celor care trec pe roșu a crescut după ce cei de la Poliția Rutieră au spus că nu pot fi amendați. Păi în ce țară trăim? Trebuie să moară oameni? Acestea sunt declarații iresponsabile. Cred că o să fac o înștiințare a conducerii Ministerului de Interne, privind conduita acestor domni care fac declarații iresponsabile. Ați văzut câte treceri pe roșu sunt în oraș? Din postura de de șofer sau când sunt alături de șoferul meu, văd zilnic mașini care trec pe roșu, lucru care nu se întâmpla înainte”.

În zonă vor rămâne actualele indicatoare, dar ar putea apărea și unele tăblițe speciale. „Probabil se va pune o tablă de înștiințare, ca să nu fie neînțelegeri, nu vrem să amendăm oameni de bună credință. Vrem să-i amendăm doar pe cei care nu înțeleg de vorbă bună. Vrem să fie fie cât mai corect informați cetățenii. Voi cere celor de la Direcția Edilitară, să fie atenție, mesajele să nu fie interpretabile. Trebuie înțeles că nu începe și nu se termină lumea cu Codul Rutier. Nu suntem pe terenul Codului Rutier. Suntem într-o zonă de promenadă în care avem voie să scriem ce vrem noi pe indicatoare, nu nmai ce vrea domnul polițist X”, a conchis Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

52 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago