Toamna in Balcani: Medjugorje, Dubrovnik sau Split, minunile atat de aproape de casa / FOTO

Începutul toamnei este momentul perfect pentru o călătorie care vă deschidă sufletele. O excursie-pelerinaj în zona Balcanilor poate fi un final de neuitat pentru vacanța de vară. Vă așteaptă să le descoperiți orașe superbe, precum Sarajevo, Mostar sau Dubrovnik, și puteți avea parte de un strop de liniște sufletească pe Colina Aparițiilor, în sanctuarul marianic de la Medjugorje.

Timp de o săptămână, din 14 septembrie, veți străbate o bună parte din zona Balcanilor. Se pleacă de la Timișoara spre Sarajevo, capitala cosmopolită a Bosniei. Veți putea descoperi, la pas, un oraș în care multiculturalitatea este acum la ordinea zilei. Sunt de văzut aici Gazi Husrev Bay, Catedrala romano-catolică, Biserica Nouă și cea Veche Sârbească, dar și Templul Evreiesc. Sarajevo a renăscut din propria cenușă și se deschide frumos în fața celor care știu să vadă dincolo de aparențe. Urmează o incursiune la Mostar, un spectaculos orășel așezat pe valea râului Neretva. Vă așteaptă aici vechiul port, construit de otomani în 1566, cea mai veche casă musulmană din Balcani – Muslibegovica și băile publice austro-ungare. Unul dintre cele mai așteptate momente ale excursiei este pelerinajul pe vestita Colină a Aparițiilor, locurile în care s-a arătat Sfânta Fecioară Maria la Medjugorle. Situat în partea de vest a Bosniei și Herțegovinei, la 25 km de Mostar, Medjugorje a devenit cunoscut după 1981, când șase tineri au povestit că o aud și o văd pe Fecioara Maria. Acum orașul este un adevărat altar marianic și este vizitat anual de milioane de oameni care caută liniște sufletească. Ultramarin vă recomandă să vă continuați ziua într-o excursie la Cascada Kravice, supranumită și Mica Niagara, iar apoi la Mănăstirea Humac.

În ziua a patra a excursiei vă propunem opțional o excursie în spectaculosul Dubrovnik, oraș intrat în patrimoniul UNESCO în 1979, perla Mării Adriatice. Nu ratați splendida priveliște oferită de Coasta Dalmată și, dacă vreți, o croazieră pe mare. Un alt oraș încântător este Split, unde veți putea monumentalele Porți de Aur, Argint, Aramă și Fier. Labirintul de străduțe are vă poarte pașii spre Peristil, piața centrală, și, dacă vreți să aveți parte e o priveliște care să vă taie răsuflarea, urcați în clopotnița înaltă de 60 de metri a bisericii Sf. Domnius (Sv. Duje). În ultima zi, în drum spre Timișoara, veți face o oprire și la Podgorica, un oraș în care se îmbină influențe culturale și arhitecturale turcești, austriece, italienești, dar și nemțești.

Agenția de turism Ultramarin vă recomandă așadar cu căldură o excursie-pelerinaj unică prin Balcani, un final de vacanță pe care să-l uitați prea curând. Rezervările se pot face acum extrem de ușor, din fața calculatorului, accesând pagina. Pentru orice detalii legate de călătorie, consilierii Ultramarin vă pot oferi detalii la nr. de telefon 0256-499.706.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

10 minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago