Categories: Politicieni

INS anunta crestere economica, Grindeanu il ironizeaza pe Dragnea: Cine sa se incurce cu adevarul?

Produsul intern brut a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an: asta arată datele Institutului Național de Statistică (INS). Fostul premier Sorin Grindeanu a reacționat imediat, aruncând săgeți către Liviu Dragnea, a cărui evaluare l-a scos din fruntea guvernului.

Produsul intern brut a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an, spun ultimele date făcute publice de Institutul Național de Statistică (INS). În ceea ce privește trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă din anul 2016, produsul intern brut a crescut cu 5,9%, pe seria brută. „Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul II 2017 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiți față de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul I 2017 (…) Astfel, rezultatele trimestrului I 2017, comparativ cu trimestrul IV 2016, au fost revizuite de la 101,7% la 101,8%”, anunță INS. Imediat a apărut reacția fostului premier Sorin Grindeanu. Reamintim, guvernul condus de acesta a căzut în parlament, în luna iunie, după ce activitatea Executivului a fost evaluată de Liviu Dragnea, prin „mâna” lui Darius Vâlcov, și a fost considerată nesatisfăcătoare. „Cifrele publicate astăzi de INS sunt cea mai bună dovadă că evaluarea care a dus la căderea guvernului Grindeanu nu a avut nicio legătură cu realitatea. Dar cine să se încurce cu adevărul?”, a scris Grindeanu, pe Facebook.

Fostul premier nu a vrut să spună dacă va prezenta aceste date ca argumente la contestația sa, depusă la măsura excluderii din PSD. „Mă simt reponsabil de primul semestru, pentru că am depus jurământul în 4 ianuarie şi am predat în 30 iunie (…) Sunt lucruri pe care le voi discuta în interiorul partidului atunci când va considera această comisie că e cazul să judece acea contestaţie (…) Eu am ales calea de a contesta şi îmi doresc să rămân în continuare membru PSD. Aceasta este opţiunea mea în acest moment. O să vedem. Nu vreau să merg pe politica drobului de sare”, a spus Sorin Grindeanu, la Antena 3. Fostul prim-ministru a depus, luna trecută, o contestație la excluderea sa din PSD. Aceasta a fost semnată de cei 55 de primari social-democrați din Timiș, de consilierii județeni și de cei 6 parlamentari, inclusiv de deputatul Matei Suciu, care a schimbat foaia, după ce a fost singurul care se declarase anterior în favoarea demiterii lui Grindeanu.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

53 de minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago