Categories: Alte sporturi

Premii de 240.000 de euro, la concursul international de calarie de la Herneacova

Domeniul Herneacova va deveni, în septembrie, gazda celei mai mari competiții ecvestre de sărituri peste obstacole. Herneacova International Jumping va aduna la start peste 200 de sportivi din întreaga Europă.

Herneacova International Jumping aduce, la doi pași de Timișoara, peste 200 dintre cei mai bună sportivi din Europa, alături de caii lor. Concurenții vin din Germania, Franța, Italia, Olanda, Turcia, Grecia, Bulgaria, Croația, Ungaria, Serbia, Austria, Belgia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Polonia, Cipru și, bineînțeles, România. Competiția se va derula pe durata a două săptămâni, în intervalul 13-24 septembrie. Propriu-zis, primul concurs are loc în perioada 13-17 septembrie, iar cel de-al doilea, între 20 și 24 septembrie. Premiile cumulate sunt de 240.000 de euro. În această perioadă a început deja pregătirea terenului de competiție.

Domeniul Herneacova, unde se va desfășura acest important concurs, se află la 30 de kilometri de Timișoara și are toate caracteristicile unei atracții turistice veritabile. Herneacova este atestată documentar în anul 1349. La începutul secolului XIX, domeniul a intat a fost cumpărată de familia Bydeskulhy, iar mai târziu a intrat în proprietatea grofului maghiar Jakabfi, care și-a construit un conac la marginea pădurii. Astăzi, zona este, în același timp, îndeajuns de departe de agitația cotidiană, încât să ofere posibilitatea petrecerii unor ore liniștite în natură, și destul de aproape de Timișoara, încât să fii tentat să te sui în mașină să vii aici, oricând ai o clipă liberă.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

12 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

13 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

15 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

17 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

18 ore ago