13 cu ghinion pentru vitezomani? Primaria Timisoara anunta ca semneaza protocolul cu Politia

Șoferii vitezomani sau teribiliști și-ar putea găsi în sfârșit nașul. Primarul Nicolae Robu susține că miercuri, 13 septembrie, va fi semnat cu Inspectoratul Județean de Poliție protocolul pentru sistemul de management al traficului. De acum ar putea fi, în sfârșit, liber la amenzi.

Camerele video instalate în intersecțiile din Timișoara sunt în funcțiune de aproape un an, dar, până acum, n-au fost folosite decât pentru prinderea diverșilor hoți. Deși ele surprind zilnic zeci, poate sute de șoferi care calcă prea tare accelerația sau trec pe roșu, niciunul dintre aceștia n-a putut fi sancționat în vreun fel. Era nevoie de semnarea unui protocol între Primăria Timișoara și Poliție, după care cei prinși sfidând legea vor primi în plic amenzile. Primarul Nicolae Robu spune că acesta va fi semnat în sfârșit. „Miercuri se semnează protocolul. Am vorbit cu inspectorul șef Petecel (n.r. Alin Petecel, șeful IPJ Timiș). Încă nu am stabilit toate detaliile, dar erau șanse ca toate aspectele să fie clarificate. Se vor aplica amenzile după ce e semnat. Legea prevede posibilitatea de a se aplica sancțiuni și fără să fie agentul constatator în trafic. Conducerea IPJ a vizitat Centrul de Monitorizare a Traficului, polițiștii pot să stea acolo, aceste detalii au fost stabilite. Colaborarea merge bine”, a declarat, pentru deBanat.ro, edilul.


La finele săptămânii trecute, reprezentanții PMT au anunțat că de luni, 11 septembrie, vor trimite la Poliția Rutieră imaginile surprinse de camerele video. În Timișoara sunt 134 de intersecții în care sunt montate 230 de camere de supraveghere, dar și șapte radare de viteză, 13 radare de informare cu panouri de afișare numerică, 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și 17 panouri de afișare a unor mesaje variabile. Sistemul de management al traficului, realizat de Swarco Traffic Romania SRL – SC Avitech SRL – SC Swarco Mizar SpA, a costat 19,9 milioane de lei, fără TVA.
Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago