Categories: Politicieni

Gorghiu il trage de maneca pe Orban: Trebuie sa gaseasca solutii sa nu mai plece oamenii din PNL

Nu e liniște în PNL nici după alegerea lui Ludovic Orban ca președinte. Partidul a pierdut joi un senator, care a reclamat atmosfera toxică din filiala din care făcea parte. Alina Gorghiu crede că Orban ar trebui să reacționeze și să repare ce este de reparat în partid.

PNL a rămas joi fără un senator. Este vorba despre Virgil Chițac, de la Constanța, care a reclamat tensiuni în filială. Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu spune că această plecare ar putea fi urmată și de altele. Oricum, în ultimele săptămâni, au fost și alte demisii de răsunet din rândul liberalilor. „A plecat un senator PNL de la Constanța, e un om care mi-a fost tare drag, Virgil Chițac îl cheamă. Este un om cu o expertiză extraordinară, cu un CV foarte bun, care a ales să-și dea demisia pentru că atmosfera în filiala județeană era una tensionată și dificilă. Am convingerea că va rămâne afiliat grupului liberal din Senat, pentru că aici este locul lui, dar deja sunt câteva plecări semnificative din partid, de la Ramona Mănescu, la Puiu Hașotti… din păcate sunt anumite zvonuri că ar urma și alți colegi”, a declarat, joi, la Timișoara, Gorghiu.

Fost președinte al PNL, Alina Gorghiu trage de mânecă actuala conducere a liberalilor. „Vreau să fac un apel către conducerea partidului, să se aplece cu mai mare atenție la tensiunile din filiale și la cum gestionează resursele umane valoroase din partid. A fost un congres pe care Ludovic Orban l-a câștigat cu un scor foarte mare, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați de activitatea parlamentară, de activitatea filialelor, de comunicare și de oameni. Cred că oamenii sunt mai importanți decât orice și ar trebui să facem în așa fel încât să ne concentrăm pe acele situații tensionate și conflicte care ar putea să genereze plecări”, a declarat aceasta. Gorghiu crede că răspunsul la întrebarea „de ce pleacă lumea din PNL” ar trebui să vină de la președintele ales la congresul din iunie. „Cred că Ludovic Orban este preocupat de aceste plecări, dar mi-aș dori tare mult să găsească soluții ca acest lucru să nu se mai întâmple. Probabil că va face o analiză serioasă și va vedea de ce s-a întâmplat”, a conchis senatorul de Timiș.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago