Elevii de la Arte Plastice au stat acasă o săptămână, după ce furtuna a luat pe sus acoperișul aripii de la Colegiul Tehnic de Vest în care funcționa acest liceu. Ei se întorc luni la cursuri, la Colegiul Bănățean, unde vor merge la ore după-amiază, timp de o lună. Apoi se mută pe strada Lorena, la Colegiul „Tănăsescu”.
Liceul de Arte Plastice funcționează de câțiva ani în clădirile Colegiului Tehnic de Vest, din cartierul Iosefin. Asta, după ce instituția de învățământ a fost mutată din centru, din imobilele aparținând Fundației „Caritatea”, pentru care primăria a decis să nu mai achite chirie. Furtuna de acum o săptămână a făcut însă ravagii în aripa în care se aflau Artele. Aceasta a avariat puternic acoperişul clădirii și, în ciuda intervenţiilor din primul moment a autorităţilor, situaţia nu a putut fi remediată. La ultimele niveluri plouă în clase, iar zidurile au deja infiltraţii. Este nevoie de reparații serioase, care nu se pot face cu elevii în clase, astfel că s-a luat decizia mutării acestora. Copiii vor învăța, cel puțin timp de o lună, în spații de la Colegiul Bănățean. Inițial, se decisese ca ei să fie mutați în spațiile Colegiului Tehnic „Tudor Tănăsescu”, de pe strada Lorena, acolo unde au fost mutați, pe perioada renovării colegiului lor, cei de la Loga. Clădirea este însă într-o stare foarte proastă.
„Inspectorul școlar general Aura Danielescu ne asigura pe părinții, profesorii și elevii de la Liceul de Arte că de marți, 26 septembrie, copiii pot relua cursurile în aceste spații. Sunt convinsă că doamna inspector general nu a vizitat recent clădirea, iar informațiile pe care le avea despre starea de degradare erau eronate. Tocmai de aceea, ne-am deplasat noi la fața locului pentru a vedea care-i treaba. În această școală copiii nu pot învăța în condiții decente, în confort și siguranță (…) Mâța moartă aruncată de doamna inspector general în curtea primăriei a fost resuscitată. Echipele Colterm și ale Primăriei erau deja la prima oră în curtea școlii, au igienizat parcul și au ajutat profesorii și părinții să mutăm o parte din mobilier. Reprezentanții primăriei ne-au asigurat că se vor mobiliza să execute lucrările de rebilitare (minimal, adică: instalație de încălzire, curent, apă, acoperiș), astfel încât provizoratul de la Colegiul Bănățean, cu program de după amiază, să fie cel mult o lună. După cum s-au mișcat azi, dacă păstrează ritmul, avem șanse ca în noiembrie să fim în condiții cât de cât OK în noul sediu”, a notat, pe Facebook, Mona Szucsik, care are doi copii la Arte. Fotografiile postate arată cât se poate de clar că spațiile de la „Tănăsescu” nu pot găzdui acum cursuri.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…