Licitatia din Bastionul Theresia va fi reluata. Dobra: Nu avem cum sa scadem preturile

Consiliul Județean Timiș a scos la licitație șapte spații din Bastionul Theresia, dar, după strigare, n-a dat niciunul. Au fost doar doi ofertanți, ambii pentru cel mai mic dintre ele. Procedura va fi reluată cel puțin o dată în acest an și prețurile nu vor scădea.

Bastionul Theresia, parte a vechii cetăți a Timișoarei, a fost reabilitat în perioada 2008-2010, cu 10 milioane de euro. Pentru că mare parte din bani au venit din fonduri UE, CJ Timiș a fost obligat să păstreze destinația spațiilor destinate închirierii timp de 5 ani. Acum, Județul a scos la licitație șapte spații, cu suprafețe cuprinse între 177 și 384 metri pătrați. Acestea suntt destinate activităților de „restaurant, bar și alte activități de servire a băuturilor. Activități ale agențiilor turistice și tur-operatorilor, alte servicii de rezervare și asistență turistică. Activități de creare și interpretare artistică”. Prețurile de pornire la licitație au fost stabilite în urma unui raport de evaluare imobiliară, fiind cuprinse între 66,06 și 68,52 lei / mp / lună, fără TVA, la care se adaugă, la fiecare spațiu, tariful pentru utilizarea terenului aferent frontului spațiilor, 128 lei / mp / lună, plus TVA. Contractele ar urma să fie încheiate pe o perioadă de 5 ani.

Licitația cu strigare a avut loc luni, 25 septembrie, dar au fost depuse doar două oferte, ambele pentru spațiul cel mai mic. Nici acesta nu a fost însă atribuit. Președintele CJ, Călin Dobra, crede că a găsit o explicație. „Cred că oamenii au fost obișnuiți cu un preț foarte mic. Legea spune că tariful trebuie fundamentat pe un raport de evaluare, pe care noi l-am făcut și care a dat prețurile pe care le-am propus. Acesta este, de fapt, prețul zonei. Nu avem cum să scădem prețurile. Va trebui să facem o popularizare mai intensă a Bastionului Theresia, pentru că sunt convins că sunt firme serioase care doresc să vină aici. Vom relua licitația, poate chiar de două ori anul acesta, dacă este nevoie”, a declarat, pentru deBanat.ro, Dobra. Conform acestuia, una dintre firmele care au avut spații închiriate în Bastionul Theresia a încercat să blocheze licitația. „A fost și o acțiune în instanță, prin care s-a cerut suspendarea licitației, cerută de o firmă care a avut activitate în bastion. Acțiunea a fost respinsă”, a mai afirmat Dobra. Dacă ar fi reușit să închirieze spații la sumele minime, CJ Timiș ar fi încasat lunar peste 146.000 de lei pentru localurile propriu-zise, sumă la care s-ar adăuga aproape 70.000 lei, reprezentând chiria pentru front.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago