Primarii din Timiș și-au drămuit bine banii, după majorările salariale, astfel că nu sunt în pericol să pună lacătul pe instituții. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, spune că nu există administrații locale în prag de faliment. În plenul de joi s-au împărțit, către primării, 5,5 milioane de lei, din impozitul pe venit.
Primăriile din Timiș au primit bani în plus. De la Finanțe au mers direct către primării 22,5 milioane de lei, iar de la CJ spre primării, prin așa-numitul criteriu IV, bani defalcați din impozitele locale, s-au împărțit 5,5 milioane de lei. Fiecare grup politic din CJ a primit o sumă, în funcție de reprezentarea în județ, pe care i-a distribuit către edili în funcție de discuțiile purtate cu fiecare în parte. În cazul celor 37 de primării liberale, suma s-a împărțit egal, media fiind de 47.000 de lei pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. Sunt însă și localități care nu vor primi bani. „Timișoara nu va primi bani și mai sunt încă trei localități cu primari PSD, care, după sumele primite de la Finanțe, ținând cont de faptul că au avut încasări foarte bune, au acceptat ca sumele care le-ar fi revenit să fie redistribuite la alte unități administrativ-teritoriale administrate de edili PSD. Este vorba despre Lugoj, Recaș și Săcălaz”, a precizat președintele CJ, Călin Dobra.
Dacă în unele județe, mai multe primării au anunțat că au ajuns la fundul sacului, din cauza măririlor de salarii acordate angajaților, în Timiș, susține Dobra, nu există situații de acest gen. „Nu avem nicio primărie în Timiș în situația de a rămâne fără bani, din cauza măririlor salariale acordate angajaților. Rectificarea acoperă, în primul rând, echilibrarea bugetelor locale, dar, în același timp, o parte din primării primesc bani și pentru ceea ce înseamnă persoanele cu handicap. Edilii m-au asigurat că vor achita până la finele anului toate obligațiile pe care le au. Vor primi bani și pentru drepturi salariale și alte obligații, în mod special pe linia învățământului, pentru completări. Din punctul meu de vedere, județul Timiș va închide anul așa cum trebuie. Nu avem primării în prag de faliment. Dacă s-ar întâmpla așa ceva, greșeala ar fi una managerială din partea conducerii acestor primării. Edilii trebuie să urmărească foarte atent posibilitățile bugetare și să urmărească să se încadreze în bugetele pe care le au la dispoziție. Chiar dacă grila de salarizare sună foarte tentant, trebuie să te încadrezi în bugetul pe care îl ai”, a declarat președintele CJ Timiș. Cei mai mulți bani, respectiv câte 85.000 lei, merg către primăriile din Bara, Beba Veche, Bogda, Curtea, Giera, Nădrag, Ohaba Lungă, Orțișoara, Parța, Pietroasa și Valcani.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…