Se circula pe patru benzi pe Martirilor, de la strada Mures spre Giroc!

Lucrările de pe Calea Martirilor au avansat în ritm alert în ultimele zile, astfel că, de joi după-amiază, a fost deschis circulației, pe patru benzi, tronsonul de la intersecția cu strada Mureș spre Giroc. Un alt lucru e sigur: „baricada” nu va fi demolată, ci va fi estetizată.

Veste în sfârșit bună pentru șoferi: s-a lucrat de zor în ultimele zile pe Calea Martirilor, astfel că, de joi după-amiază, se poate merge pe patru benzi de la strada Mureș înspre Giroc. De asemenea, șoferii care vin dinspre Giroc nu mai trebuie să ocolească pe strada Gospodarilor. „La Martirilor este făcută compresarea, cred că definitivă. Se toarnă betonul. Pe jumătate, de la Lidia până la Mureș pe jumătatea din dreapta cum se vine din Giroc e gata de turnat betonul și pe Mureș – Musicescu pe jumătatea din stânga”, declara, în urmă cu două zile, primarul Nicolae Robu. Momentan, pe porțiunea de la strada Muzicescu înspre Giroc, una dintre benzi este ocupată de mașini parcate, dar, odată cu redeschiderea circulației, proprietarii acestora le vor muta în curți. Șantierul de pe Martirilor a început în toamna lui 2016. Pe porțiunea care pornește de la intersecția cu str. Mareșal Constantin Prezan până la ieșirea spre Giroc vor fi amenajate patru benzi de circulație, piste pentru biciclete și trotuare noi. Urmează să fie reamenajate și intersecțiile Calea Martirilor – str. Mureș, respectiv Calea Martirilor – str. Gavril Musicescu. Lucrarea este executată de asocierea SuperConstruct-Electroechipament Industrial și costă 2,2 milioane de lei, bani de la bugetul local.

Pe de altă parte, acum câteva săptămâni, Nicolae Robu anunța că vrea să demoleze construcția care ascundea rețelele de utilități la intersecția cu fosta str. Lidia. Operațiunea nu poate fi însă efectuată până la venirea iernii, deoarece cei de la E.On nu pot muta acum rețeaua, pentru a face loc magistralei de la Colterm. „Cei de la gaz nu mai fac acum sub «baricadă» au spus că nu au bani. Rămâne așa un an sau doi. «Baricada» rămâne așa, o vom estetiza”, spune acum primarul Timișoarei.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago