Timisoara e blocata in trafic. Robu: Oamenii imi spun ca sunt temerar / FOTO

FC Ripensia. Bd. Pârvan. Zona Maria. Bd. Republicii. Spitalul de copii. Circumvalațiunii. Calea Lipovei. Traficul din Timișoara se desfășoară în condiții infernale. Se stă zeci de minute pe rute care, în mod normal, pot fi parcurse într-un sfert de oră. Primarul Nicolae Robu spune însă că timișorenii îl felicită pentru decizia de a porni mai multe șantiere simultan.

Zona Jiul e închisă de tot traficului. La fel, și Popa Șapcă. Pe FC Ripensia este în plină desfășurare operațiunea de lărgire la trei benzi, abia începută, după ce peste vară nu s-a întâmplat nimic. Pe Calea Șagului, unde refacerea asfaltului a început în luna iunie, încă e de lucru la intersecția cu liniile de tramvai. Strada Oituz a fost decopertată la finele săptămânii trecute, tot pentru reparații. În spatele Iulius Mall, prin fața cimitirului, se lucrează de câteva săptămâni. Pe Calea Martirilor sunt, de asemenea, tranșee. Șoferii sunt nevoiți să caute tot felul de rute alternative, însă și acestea, de pe străzi secundare, se „deversează” tot pe bulevarde. Luni, 4 septembrie, cu o săptămână înainte de prima zi de școală, în Timișoara se circulă infernal. Sau, mai bine zis, se… stă infernal! Era blocat la ora prânzului Bd. Pârvan, de la Michelangelo spre Mihai Viteazu. Erau blocate CD Loga, prin fața primăriei, dar și Piața Regina Maria, în fața spitalului de copii. Pe FC Ripensia se merge cu viteza melcului, la fel ca și în zona Pieței Maria. De dimineață s-a venit târâș-grăpiș dinspre Dumbrăvița.

„Orașul este împânzit de șantiere, din nou traversăm o perioadă cu multe lucrări în derulare, dar ceea ce mă bucură pe mine este că simt că s-a schimbat foarte mult în bine mentalitatea în urbe. O mulțime de oameni îmi spun «Domnule primar, sunteți temerar să dați drumul la atâtea lucrări deodată, dar dați-i înainte, că faceți foarte bine. Am văzut că se și finalizează, că și avansează repede lucrările»”, declara, vineri, 1 septembrie, primarul Nicolae Robu. Luni, 4 septembrie, timișorenii i-au răspuns indirect pe rețelele de socializare:

  • De la Billa de pe Gh. Lazăr până la Punctele Cardinale, 37 de minute. Și aici stăm.
  • Dragă primarule, țin să-ți mulțumesc că din cauza minunatului trafic din Timișoara, am timp să-mi sun și să scriu mesaje către toate rudele și astfel am grijă de relațiile de familie. În plus, mașina mea nu mai arată l/100km dar arata l/h. Mă simt de parcă aș merge cu ceva utilaj agricol. Că tot veni vorba, vrei să vorbesc cu rudele de la țară să aducă plugul să te ajute la drumuri, că aparent doar asta se face pe străzi? La partea cu turnatul asfaltului după nu ne mai pricepem, nu?

Duminică, 10 septembrie, ar trebui deschis traficului, pe câte o bandă pe sens, Pasajul Jiul. Restul lucrărilor au diferite termene de finalizare, toate însă… meteodependente.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago