Unde va fi primul centru de legume-fructe din Timis. Primariile trebuie sa faca propuneri

Un amplasament – e primul pas pentru realizarea mult discutatului centrului de colectare și depozitare legume-fructe din Timiș. E un proiect mai vechi al CJ, care a trecut prin mai multe modificări. Deși a fost alocat 1 milion de euro pentru această investiție, abia acum se va stabili locul unde va fi ridicat centrul.

Centrele de legume-fructe vor fi destinate micilor producători și vor fi realizate din bani de la bugetul Consiliului Județean Timiș. Practic, este vorba despre niște spații dotate cu camere frigo, cu spații destinate fructelor și legumelor, care pot fi depozitate în recipiente speciale, și cu camere de sortare. Se discută de câțiva ani despre acest proiect, dar până acum nu s-a trecut de faza teoretică. În luna martie, consilierii județeni au votat, ca parte a bugetului, suma de 4.5 milioane de lei, pentru proiectul-pilot, care include studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și realizare. De atunci, în iunie a avut loc o discuție cu specialiștii de la Universitatea de Științe Agricole, iar acum s-a trecut în faza următoare. Miercuri, 6 septembrie, la CJ Timiș a avut loc prima ședință a Comisiei de implementare a proiectului „Centre de colectare și depozitare legume-fructe in județul Timiș”. Cei de la USAB au realizat o analiză privind sectorul de legume și fructe la nivelul județului Timiș. Conform acesteia, bazinele vizate sunt Gottlob – Lovrin – Tomnatic, Belinț – Lugoj – Traian Vuia, Jimbolia – Checea – Sânmihaiu Român, Ciacova – Giera – Gataia. „Primăriile au termen să trimită propunerile lor până în 15 septembrie, iar noi ne vom deplasa în teren pentru vizualizare și analiză. Comisia are prioritate stabilirea într-un termen cât mai scurt a primei locații, pentru ca în perioada imediat următoare să putem demara acțiunile juridice aferente cu primăria partener al acestui proiect și pentru a vota în plenul CJ indicatorii tehnico-economici ai proiectului”, spune Roxana Iliescu, vicepreședintele CJ. În aceste condiții, centrul-pilot nu va putea fi construit în acest an, în ciuda alocării bugetare de 1 milion de euro.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago