Campionul din acest an de la Zilele Dovleacului, eveniment de tradiție în Kikinda, a avut 288 de kilograme. A fost din nou multă distracție în orășelul aflat foarte aproape de granița cu România, unde tot mai mulți timișoreni aleg să vină să guste delicioasele preparate din ludaie.
Câteva mii de timişoreni au ales Kikinda ca loc de petrecere a acestui sfârșit de săptămână. Au fost Zilele Dovleacului, un festival care este, de la an la an, tot mai căutat de vizitatorii dornici să cunoască tradițiile zonei, dar și să guste din delicioasele specialități locale. În acest an festivalul a fost devansat faţă de perioada tradiţională, dar aceasta nu a influenţat cu nimic succesul evenimentului. Zeci de standuri dedicate ludăii, fie că e vorba de prăjituri sau alte preparate culinare, fie că vorbim de produse de artizanat sau simpli magneţi cu dovleci, au atras interesul participanţilor. Nu au lipsit tarabele cu celebra răchie de gutui sau de pere şi prune. Numeroase organizaţii din municipalităţile din zonă aduc la festival ştrudel cu dovleac sau alte produse tradiţionale pe care le vând, iar banii adunaţi sunt folosiţi la cauze nobile. Preţurile au fost, și în acest an, mai mult decât accesibile, astfel că fiecare vizitator a putut pleca acasă și cu câte un suvenir.
În fiecare an, punctul culminant al festivalului este concursul care stabilește cel mai mare şi cel mai lung dovleac. De această dată, recolta nu a fost atât de spectaculoasă, cel mai mare dovleac prezentat având doar 288 de kilograme, mai puţin decât în alţi ani. Câştigător a fost Blaze Jelic, un localnic din Kikinda, iar dovleacul imens a fost cultivat în propria grădină. El a primit din partea organizatorilor şi un premiu de 100.000 de dinari, aproape 900 de euro. Proprietarul dovleacului a declarat că dimensiunea acestuia ar fi fost probabil mai mare dacă nu ar fi fost în primăvară un îngheţ. În plus, din cauza secetei, în vară a avut nevoie zilnic de sute de litri de apă, pentru a uda dovlecii. Câştigatorul a spus că a primit sămânţa din care a realizat cultura chiar de la organizatorii concursului. Recordul absolut a fost o ludaie de 507 kilograme, care a „rupt” cântarele la competiția de acum trei ani.
Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, a avut, marţi, mai multe întâlniri de lucru la Compania…
Primăria Ghiroda anunţă că, în urma solicitării transmise către SMTT, au fost aprobate următoarele modificări…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.12.2024, unde se vor executa reparaţii…
O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…
Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 16:00, la Bar Leone, Timișoara.…