Şi în acest an, Zilele Dovleacului, evenimentul organizat la Kikinda, în Serbia, a atras un mare număr de timişeni. În acest an punctul culminant al acţiunii, concursul celor mai mari dovleci, a adus noi recorduri, atât la concursul pentru cel mai greu, dar şi pentru cel mai lung dovleac. Câteva mii de timişoreni au decis…
Zilele Dovleacului, la Kikinda. Cea mai mare ludaie din acest an avut 288 de kilograme
Campionul din acest an de la Zilele Dovleacului, eveniment de tradiție în Kikinda, a avut 288 de kilograme. A fost din nou multă distracție în orășelul aflat foarte aproape de granița cu România, unde tot mai mulți timișoreni aleg să vină să guste delicioasele preparate din ludaie.
Daca e toamna, sunt Zilele Dovleacului la Kikinda. Cele mai mari ludai intra in concurs / FOTO
Credeți că există un dovleac mai greu de 500 de kilograme? Puteți afla răspunsul la finele săptămânii viitoare, la Kikinda, unde are loc ediția cu numărul 32 a unuia dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei. Zilele Dovleacului vă așteaptă cu plăcinte de să te lingi pe degete, concursuri haioase și multă distracție.
Zilele Dovleacului de la Kikinda: o ludaie de peste 400 de kilograme si mult… strudel / FOTO
Plăcintă. Ștrudel. Cu mălai. Copt în cuptor, cu zahăr sau miere. Țuică. Dulceață. Pictat. Sunt doar câteva dintre „întrebuințările” dovleacului, căruia i-au fost dedicate, la Kikinda, nu mai puțin de patru zile. E dovada că, dacă vrei, se poate: orășelul de nici 40.000 de locuitori și-a găsit o marcă înregistrată și, timp de trei decenii, a crescut-o… mare și frumoasă.
Reteta din Oltenia: Sarmale în dovleac / FOTO+VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de sarmale în… dovleac, originară din Oltenia
Reteta din Moldova: Malai cu dovleac la cuptor / FOTO+VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de mălai cu dovleac la cuptor, ca în Moldova.