Categories: Partide

Candidat la sefia TNL Timis: Sa nu lasam tensiunile de la seniori sa se rasfranga asupra noastra

Tinerii liberali din Timiș își vor alege, sâmbătă, liderii care îi vor conduce în următorii patru ani. Pentru președinția TNL Timiș s-au înscris doi candidați: Ionuț Stănușoiu, primarul comunei Ghiroda, și Cosmin Șandru.

Înaintea alegerilor de sâmbătă, miercuri au avut loc alegerile la Organizația TNL Timișoara, președinte fiind ales Raul Ambruș, care a fost, de altfel, singurul candidat. În vârstă de 26 de ani, Ambruș este membru liberal de la 18 ani, fiind fiul fostului președinte al PNL Lugoj, Ioan Ambruș. Prim-vicepreședinți au fost aleși Cristian Miclăuș și Mirel Telteu, echipa de conducere numărând în total 25 de membri, având diverse ocupații: ingineri, IT-iști, medici rezidenți etc. Tot miercuri a fost reconfirmat în funția de președinte al studenților liberali Ciprian Trocan, 23 de ani, dar cu vechime de cinci ani în partid.

Marea confruntare va avea loc însă sâmbătă, când va fi ales noul președinte al TNL Timiș, fiind așteptați 370 de delegați. Până în luna aprilie, organizația a avut doi co-președinți, Nicu Bitea (venit din PDL) și Liviu Cocean. De atunci, președinte interimar este Ionuț Stănușoiu (28 de ani), primar al comunei Ghiroda, cel mai tânăr edil din țară la alegeriler de anul trecut. Stănușoiu își dorește acum un mandat plin, urmând să se confrunte cu Cosmin Șandru (29 de ani), antreprenor. Competiția de la tineret n-a fost însă ocolită de încercările unora dintre „seniori” de a-și muta disputele pe acest teren. Tabăra condusă de Nicolae Robu – Alin Popoviciu l-a revendicat pe Stănușoiu, iscând unele proteste. Nu e un secret că în organizația PNL Timiș există o mare prăpastie între actuala conducere și marea majoritate a primarilor. De altfel, Cosmin Șandru, într-un discurs ținut la alegerile TNL Timișoara, le-a cerut seniorilor să nu se mai implice la tineret. „Pentru mine, în acest partid nu există «buni» și «răi», «echipa mea» și «echipa ta», toți trebuie să formăm o echipă. Nu-mi doresc ca disensiunile din organizația de seniori să se răsfrângă asupra noastră, a tinerilor. Noi trebuie să rămânem uniți și să luptăm împotriva adversarilor politici, nu între noi”, a spus Șandru în fața unei asistențe din care nu lipsea Nicolae Robu. Aluziile lui au fost foarte clare: după alegerile de la PNL Timiș, Robu a împărțit partidul între cei „buni”, care l-au votat, și cei „răi”, care n-au optat pentru el.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

20 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

58 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago