Nici vorba de parcare supraetajata in zona Oituz. Robu: Suntem boicotati politic

Primăria Timișoara nu va putea face schimb de proprietăți cu Universitatea de Vest, pentru a face o parcare necesară ca aerul în zona centrală. Inspectoratul Școlar Timiș nu vrea în ruptul capului să fie de acord cu schimbarea destinației bazei materiale de la Colegiul Leonida, pe care UVT îl cere în schimbul fostei popote.

Conducerea Primăriei Timișoara negociază de vreo trei ani cu Universitatea de Vest, pentru un schimb de proprietăți. Este vorba despre fosta popotă de pe strada Oituz, aflată sub „umbrela” UVT, unde municipalitatea vrea să facă o parcare absolut nevoie în zona centrală. În mai 2017, consilierii locali PSD au trântit un proiect de hotărâre care spunea că municipalitatea cedează Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” „din domeniul public al Municipiului Timişoara şi din administrare Consiliuluii Local al Municipiului Timişoara în domeniul public al Statului şi în administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştinţifice pentru Universitatea de Vest Timişoara”. Transferul ar fi urmat să aibă loc, conform aceluiași proiect, „după emiterea avizului Colegiului Tehnic „«Dimitrie Leonida», Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştinţifice, de schimbare a destinaţiei imobilului şi/sau a hotărârii de Guvern privind trecerea imobilului construcţii şi teren, situat în str. Oituz nr. 4C (…) în domeniul public al Municipiului Timişoara şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara”.

Social-democrații au spus că nu votează decât dacă există aviz de la Inspectoratul Școlar Timiș. Și… la cum arată lucrurile, acest aviz nici nu va veni vreodată! Primăria Timișoara a primit, de la Ministerul Educației, o adresă prin care i se transmite punctual de ce nu se poate face acest lucru. „Solicitarea noastră de a se aproba schimbarea de destinație la Colegiul Leonida, Liceul CFR, a fost transmisă conducerii ISJ Timiș, pentru a fi reanalizată și a primi un punct de vedere. ISJ a răspuns și ministerul a decis să se respingă solicitarea noastră, pentru că pe raza municipului Timișoara, «spațiile destinate activităților instructiv-educative sunt insuficiente, existând un număr mare de unități de învățământ care funcționează în două schimburi». Ni se dă exemplul Școlii Generale 30. Păi ce facem? Ducem copiii din Soarelui la Leonida? Oamenii ăștia sunt întregi la cap? Ei chiar nu înțeleg că avem spații libere la periferie, unde nu există interes pentru părinți să-și dea copiii. Degeaba le avem libere acolo, că pentru învățământ ele nu vor fi folosite. Se preferă să se meargă în două schimburi, la școlile bine cotate din zone centrale, decât la periferie. Este o realitate”, a declarat, vineri, 13 octombrie, primarul Nicolae Robu.

În adresa trimisă de ministerul condus de Liviu Pop se mai precizează, ca motiv pentru refuz, că nici Palatul Copiilor nu are un spațiu propriu. „Asta este treaba primăriei? Palatul Copiilor este al Ministerului Educației. Ce-și închipuie, că după o astfel de atitudine negativă la adresa noastră, vom fi cooperanți? Eu am vrut să rezolv și problema ministerului, a Palatului Copiilor, dar acești oameni nu merită să le rezolvi problemele. Ei, de fapt, te boicotează, tot ca atitudine politică, este evident”, a mai spus Robu. Supărat, edilul afirmă că, dacă ar fi răspundă cu aceeași monedă, ar trebui să revoce decizia de a atribui ISJ Timiș un spațiu pe Calea Aradului, la fostul liceu agricol. „O să revenim asupra deciziei de a le da spațiu pe Calea Aradului. Dacă e vorba desprea spații de învățământ, atunci nu ocupăm acel spațiu cu birourile ISJ. Vă dați seama cum se contrazic? N-o să facem asta, dar așa ar merita. N-o s-o facem, pentru că sunt un om responsabil. Nu putem să scoatem din circuitul școlar spațiile e la fostul liceu agricol și să vi le dăm să mutați acolo ISJ. Drept urmare, plătiți chirie, sau cumpărați-vă, sau construiți un sediu pentru inspectorat. Asta ar înseamna reacție cu aceeași monedă, dar eu nu sunt om să fac așa ceva (…) Eu am vorbit cu ministrul și i-am cerut să reanalizeze, că nu e firesc ce se întâmplă. Iată rezultatul analizei. Stimați timișoreni, din nou suntem împiedicați să construim acea parcare supraterană cu 1.200 de locuri, lângă Punctele Cardinale. E normal să se întâmple astfel de lucruri? Până când trebuie timișorenii să suporte așa ceva?”, a încheiat primarul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

21 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago