Categories: Klaus Vaterland

Cum sa-i mai spui deputatului Simonis sa voteze impotriva lui Dragnea?

Cu toții ne dorim ca politicienii trimiși în forurile de dezbatere și decizie să gândească mandatul primit ca o misiune de la elector, iar atunci când votează una sau alta să nu conteze degetul ridicat al liderului de grup, ci propria judecată. Nu este așa, clar. În actualul Parlament al României, dacă s-ar legaliza violul și toate abuzurile posibile, ca un artificiu la scăparea lui Dragnea de pușcărie, atunci 99% dintre aleșii PSD, UDMR, PMP, o bună parte de la PNL, ar vota fără să gândească. O palidă excepție am avut în vara acestui an și imediat ne-am imaginat că există demnitate, există onoare dincolo de moartea politică. Cu excepția unui deputat PSD aflat în incompatibilitate decisă în instanță la momentul votului (e vorba de Matei Suciu), aleșii socialiști de Timiș nu au votat căderea Guvernului Grindeanu. Ziceam că a fost o palidă excepție, pentru că grupul de senatori și deputați PSD Timiș nu a recidivat apoi în fața atâtor porcării legislative emanate de Șerban Nicolae, Iordache, Toader sau Nicolicea, ci s-a limitat în a-și arăta punctual loialitatea față de șeful de filială, Sorin Grindeanu. Alte deranjuri de pe seama conducerii centrale ale PSD nu au avut, bineînțeles. Sau dacă au avut le-au înghițit ca pe-o broască nici măcar râioasă.

Nu mai vrem să alegem politicieni traseiști, trădători, cozi de topor ale celor care conduc atât de toxic România. Așa este, cum să nu, dar cum pot să-i mai cer eu, alegător, lui Alfred Simonis să voteze împotriva partidului, dacă și atunci când a făcut-o, beneficiarul Sorin Grindeanu i-a tras clapa? Evident că lui Alfred Simonis ăi mai bătrâni dinozauri din partid îi vor spune că elanul tineresc e de vină, lipsa de experiență și că pe viitor nu așa se face, ci așa. Cum așa? Păi asculți de șeful partidului, indiferent cum și-ar bate acesta joc de popor, de democrație și bagi bine la cap că nimeni nu merită să-ți pui pentru el capul pe butucul politicii. Vă imaginați cum mustăcește acum deputatul ilegalist Matei Suciu când se gândește că votul său aliniat politic de la moțiunea de cenzură îl va aduce în conducerea filialei? Nu știu dacă pe cea mai înaltă poziție, dar undeva pe acolo, la șefie.

Că poate nu o merită Matei Suciu este una, dar pentru tineretul din clasa politică povestea lui Grindeanu este devastatoare. Umil în fața lui Dragnea, apoi oferindu-le colegilor mai tineri din Timiș senzația că luptă cu balaurul, pentru ca la final să bată palma pentru o funcție bine plătită la ANCOM, președinte al agenției. Stați liniștiți, n-o să-l plâng eu acum atât de amarnic pe Alfred Simonis. Se va descurca el în viață cum a făcut-o și până acum. Și pedepsit de Dragnea cu luarea unei funcții inutile prin Camera Deputaților, și pus la respect de viitoarea conducere a filialei. Însă una era pentru „grupul disident” din Timiș ca Sorin Grindeanu să rămână în partid, chiar cu capul plecat, dar să rămână la șefia filialei Timiș, și alta este să plece, deschizând o luptă acerbă pentru șefia organizației. Între cei care s-au lepădat de el și cei care i-au arătat loialitatea, iar pentru asta vor plăti atâta vreme cât Liviu Dragnea conduce partidul. Ce mă freamătă grija, vorba înțeleptului Dabija? Așa-i, dar mă gândeam că până și PSD avea dreptul la puțină demnitate, Măcar în Timiș.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago