Categories: Primăria Timişoara

Nu va fi scapare pentru niciun garaj dintre blocuri! Robu: Niciun proprietar nu a castigat in instanta, nu are cum

Primăria Timișoara va continua campania de demolare a garajelor dintre blocuri, o piedică în calea lucrărilor de modernizare. Proprietarii de garaje care nu vor să renunțe la ele vor ajunge, în cele din urmă, spune primarul Nicolae Robu, să facă acest lucru obligați de instanțe.

Amenajările dintre blocuri ar merge mult mai repede, dacă unii proprietari de garaje ar înțelege de bună voie să renunțe la aceste construcții în care țin orice, mai puțin mașinile. Culmea este că, susține primarul Nicolae Robu, cei mai mulți dintre cei care au rămas fără garaje sunt foarte mulțumiți de felul în care s-a transformat zona lor după demolare. „Din păcate, nu toți cetățenii înțeleg să-și desființeze garajele, să-și scoată lucrurile din ele, să-și ia poarta și să ne lase, că îi ajutăm noi la demolat. Unii mai obstrucționează această linie de acțiune pe care eu am asumat-o public de nenumărate ori. Sigur, unii sunt nemulțumiți, dar sunt mult mai mulți cei mulțumiți. Îi înțeleg omenește, s-au obișnuit să aibă un spațiu unde să-și poată ține diverse, nici într-un caz mașina, că sunt deranjați la început, dar se obișnuiesc. Vor aprecia că vor trăi într-un mediu mai civilizat și le va face plăcere asta. Cu unii am ajuns și în instanță, unii au fost înțelegători, dar foarte mulți s-au opus”, declară edilul.

Robu este categoric: garajele dintre blocuri vor dispărea până la ultimul. Totul, în numele modernizării orașului. „Vă rog pe toți, stimați timișoreni, să înțelegeți că nu va fi scăpare până la urmă pentru niciun garaj. Când ajungem cu amenajarea într-o zonă, garajele trebuie să dispară (…) Cetățenii au înțeles că va fi spre binele lor să aibă o amenajare civilizată acolo unde locuiesc în locul acestor garaje care sunt și urâte și care ne creează mari probleme în ceea ce privește ținerea mașinilor”, spune primarul. Cei care se încăpățânează, susține acesta, nu vor avea câștig de cauză nici în instanță. „Toată lumea a fost notificată, mergem la demolare acolo unde sunt mai mulți cetățeni de acord și imediat începem și lucrările de amenajare. Acolo unde se opune rezistență, continuăm demersurile, dar întârziem cu lucrările. Asta trebuie să înțeleagă cetățenii: dacă nu sunt de acord cu demolarea, nu fac decât să întârzie intervențiile de amenajare a zonei unde locuiesc. Nimeni nu a câștigat în instanță și nici nu o să câștige nimeni, nu are cum. Garajele sunt pe domeniul public, există clauze care stabilesc foarte limpede ca atunci când e nevoie să fie eliberat terenul, proprietarii de garaje au obligația să elibereze. Unii se duc în instanță să dăm despăgubire. Dăm despăgubire pentru cei care este prevăzută în contract o astfel de clauză, dar dacă nu este prevăzută în contract nu avem cum, că vine Curtea de Conturi și ne obligă să recuperăm banii. Nu facem prostii”, a conchis Nicolae Robu. În primul mandat al acestuia, în perioada 2012-2016, au fost demolate 176 de garaje. Proprietarii a 50 dintre ele au primit și despăgubiri, în valoare de 2.000 de euro per bucată.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

9 minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

47 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago